Trausli, bet ļoti garšīgi filo mīklas groziņi ar zilo pelējuma sieru un bumbieriem – tos Zane Grēviņa šo sestdien gatavos raidījumā "Našķoties", recepti lasi "Tasty", bet pašu raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut"!
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.40x50 cm izmēra filo mīklas plāksnes40 gkausēts sviests150 gkrēmsiers50 gzilais siers1 gab.ķiploka daiviņa1 gab.neliels bumbieris30 gmedus20 gsviests svaigs timiāns valrieksti

Sagatavošana

1

Filo mīklas plāksnes atlaidini un katru pārgriez uz pusēm.

2

Visus četrus mīklas taisnstūrus liec citu virs cita un sagriez 15 mazāka izmēra taisnstūros. Rezultātā būs 15 groziņi.

3

Ar izkausētu sviestu iezied karstumizturīgas cepamās formiņas (apmēram 4 cm diametrā).

4

Katrā formiņā kārto divus mīklas taisnstūrus, tos pārzied ar izkausētu sviestu, tad pārklāj ar vēl diviem mīklas taisnstūriem. Virspusi vēlreiz pārklāj ar sviestu.

5

Tā sakārto 15 groziņus.

6

Groziņus gatavo līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 13-15 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Tad atdzesē.

7

Pagatavo pildījumu. Miksera bļodā liec zilā pelējuma sieru, pievieno izspiestu ķiploka daiviņu un krēmsieru. Visas sastāvdaļas ar mikseri saputo.

8

Katliņā izkausē sviestu un medu. Maisījumā liec plānās šķēlītēs sagrieztu bumbieri. Visu karsē, līdz bumbiera šķēlītes kļuvušas pavisam mīkstas un gandrīz caurspīdīgas.

9

Filo mīklas groziņos liec pa tējkarotei pildījuma, virspusē kārto bumbiera šķēlītes.

10

Dekorē ar svaiga timiāna lapiņām un valriekstiem. Pārlej ar izkausētā medus un sviesta maisījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!