Foto: Bauskas TIC arhīvs
Bauskas tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar 17 uzņēmējiem – amatniekiem, mājražotājiem un ēdinātājiem – apkārtnes iepazīšanai izveidojis nebijušu piedāvājumu. Proti, trīs sestdienas oktobrī un vienu novembrī nelielās grupās ikviens interesents ir aicināts doties iepazīt Bauskas puses vīndarus, sieru un saldumu ražotājus, kā arī sveču, virteņu, keramiķu un galanto manieru meistarus, turklāt pat nobaudīt gardas maltītes kādā no iesaistītajām ēdināšanas iestādēm, pastāstīja Bauskas TIC vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Ideja veidot piedāvājumu nelielām grupām, kuras lielums ir viens auto jeb piecas personas, radās, lai atbalstītu apkārtnes uzņēmējus nesezonā un mazinātu Covid-19 ietekmi uz tūrismu.Tāpat tā ir arī sekošana šī gada tendencēm pasākumu organizēšanā – izmantot pakalpojumu vienas mājsaimniecības vai draugu lokā ir drošāk un interesantāk. Aktivitātē kopā iesaistīti 17 tūrisma uzņēmēji.

Katru nedēļu Bauskas TIC "Facebook" kontā tiks izsludināts konkurss, kurā būs iespēja laimēt kādas vietas bezmaksas apmeklējumu, bet tie pasākuma apmeklēji, kuri maltīti ieturēs kādā no iesaistītajiem restorāniem un kafejnīcām, varēs tikt pie neliela pārsteiguma no šefpavāra. Lai piedzīvojumu neizbojātu, savs apmeklējums jāpiesaka iepriekš vismaz līdz konkrētās nedēļas piektdienas pēcpusdienai! Ja gadījumā pieprasījums uz konkrētiem datumiem būs liels, meistari piedāvās alternatīvus datumus.

Apkārtnes meistari gaidīs:

  • 17. oktobrī uz sveču liešanas darbnīcu "Kristell", vīnu degustāciju "Kugrēna vīni" vīna darītavā un sviesta karameles meistarklasi "Sviesta karamelē". Ieturot maltīti atpūtas kompleksa "Miķelis" restorānā, šefpavārs uzsauks desertu.
  • 24. oktobrī uz galanto manieru meistarklasi tērpu galerijā "Mazā muiža", sieru degustāciju saimniecībā "Krišjāņi" un vīnu degustāciju "Kugrēna vīni" vīna darītavā. Ieturot maltīti atpūtas kompleksa "Rožmalas" restorānā, šefpavārs uzsauks kafiju un Ribbes dzirnavās ceptus cepumus.
  • 31. oktobrī uz virteņu pagatavošanas meistarklasi saimniecībā "Vaidelotes", vīnu degustāciju "Dūmiņas vīni" vīna darītavā un saldumu degustāciju "Poļa namā". Ieturot maltīti kafejnīcā "Taverna" vai "Tornis", šefpavārs uzsauks kafiju, bet restorāna "Mūza" šefpavārs – desertu.
  • 7. novembrī uz ekskursiju keramikas darbnīcā "Laima Ceramics", "Celmu sieri" sieru degustāciju restorānā "Rezidence" un vīnu degustāciju "Dūmiņas vīni" vīna darītavā. Ieturot maltīti restorānā "Rezidence", šefpavārs uzsauks kafiju.
  • 7. novembra vakarā, noslēdzot šo četru nedēļu auto piedzīvojumu, viesu nams "Baltā māja" aicina uz īpašu pasākumu "Mana Latvija 2020" ar vismaz septiņiem kārtu ēdieniem, konkursiem, balvām, stāstiem, mazliet mūzikas un arī patriotisma.


Sīkāka informācija šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!