Foto: Privātais arhīvs
Siera kūka ir bagātīga, pilnīga un garšās izteikta. Tai vienkārši nav iespējams pretoties. Un siera kūka nekad neliek vilties, tā ir maiga, krēmīga un kārdinoša. Recepti savai lieliskajai garšai pilnveidojusi un kūku iesaka gardēde Elīna Henilāne.
100Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
150 gsviests180 gkviešu milti50 gbaltais cukurs1 ĒKkakao pulveris1 kgmaskarpone siers250 gbaltais cukurs3 ĒKkukurūzas ciete2 ĒKcitrona sula2 TKcitrona miziņa5 gab.olas1 TKvaniļas ekstrakts100 gskābais krējums (20%)200 gskābais krējums (20%)2 ĒKpūdercukurs2 TKcitrona sula saujaaugļi un ogas10 gab.piparmētru lapiņas

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Ņem sviestu istabas temperatūrā, tam pakāpeniski pievieno miltus. Sviestu mīci ar rokām, līdz veidojas drupačas. Jo vairāk miltu, jo sīkākas būs drupačas.

2

Cepšanai nepieciešama tortes forma (26 cm diametrā). Pamatnē ieklāj cepamo papīru, nofiksē ar augšējo riņķi.

3

Sānus ietauko ar sviestu, piegriez cepamo papīru un "ielīmē" sānus.

4

Formā ieber drupačas un ar glāzi izlīdzini tā, lai arī sānu malas būtu nosegtas.

5

Pamatni liec atdzesēties ledusskapī.

6

Tad gatavo pildījumu. Visam jābūt istabas temperatūrā.

7

Lielākā traukā liec maskarpones sieru, cukuru, kukurūzas cieti, citrona sulu un miziņu, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu un olas. Visu saputo līdz vienmērīgai konsistencei.

8

Lej formā uz drupačām un izsit gaisa burbuļus, pāris reižu "uzsitot" visu pret virtuves leti.

9

Cep tikai un vienīgi šādi! 10 minūtes cep 200 grādu temperatūrā, tad samazini to uz 130 grādiem un cep 60 minūtes.

10

Kamēr kūka cepas, veido masu virskārtai.

11

Skābo krējumu sakul ar citrona sulu un pūdercukuru.

12

Kad siera kūka gatava, pārklāj to ar krējuma masu un atstāj aptuveni uz 30 minūtēm cepeškrāsnī ar nedaudz atvērtām durvīm.

13

Tad liec kūku ledusskapī, lai tā tur stāv 8 stundas.

14

Dekorē pēc 8 stundām ar augļiem un ogām, piparmētru lapiņām.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!