Foto: Publicitātes foto

Jaunuzceltajā "Sāga" tirdzniecības centrā 15. oktobrī durvis vērs veikals "JYSK", 16. oktobrī – "Būvniecības ABC". Pārējie nomnieki uzsāks darbību šā gada 10. novembrī.

Pabeidzot būvniecības darbus, pagājušajā nedēļā ekspluatācijā nodots jaunais "Sāga" tirdzniecības centrs, kurā investēti 68 miljoni eiro. Kopā ar blakus esošo "Ikea" tas veidos jaunu tirdzniecības un darījumu centru Rīgā un sniegs jaunu impulsu šīs Rīgas apkaimes attīstībā, norāda projekta attīstītāji.

"Tirdzniecības platības un sortimenta ziņā šis būs lielākais "Būvniecības ABC" veikals. Būvējot šo veikalu esam domājuši par individuālu pircēju, kas būs lielākā atšķirība no līdzšinējā koncepta un no fokusēšanās uz speciālistu un celtniecības uzņēmumu segmentu. Ieviestie risinājumi, kā, piemēram, "drive-in" noliktava un pašapkalpošanās kases ievērojami atvieglos iepirkšanās procesu tieši mazumpircējiem, vairāk nodrošinot pārdēvēju un noliktavas resursus konsultāciju sniegšanai," norāda "Optimera Latvia" valdes priekšsēdētājs Ainārs Kursītis.

""JYSK" tirdzniecības centrā "Sāga" ver vaļā pirmo Latvijā un lielāko Baltijā jaunā koncepta veikalu, kura ietvaros esam īpaši pārdomājuši ekspozīcijas izkārtošanu tā, lai tā būtu ērtāka klientiem un rosinātu pēc iespējas vairāk iedvesmas mājokļa labiekārtošanai. Īpašu uzmanību esam pievērsuši veikala apgaismojumam, ērtam preču izvietojumam un klientu navigācijai, ļaujot nepieciešamības gadījumā pirkumus veikt iespējami ātri. Uzskatām, ka ar mūsu skandināvu kvalitātes sortimentu mēs veiksmīgi iekļausimies jaunā tirdzniecības centra konceptā, kas paredz būtisku fokusu uz precēm mājai un dārzam," norāda "JYSK" komercdirektors Ainārs Zvirbulis.

""Sāga" atvēršanu plānojam divos posmos. Pirmais posms ir divu veikalu atvēršana šobrīd, bet pārējie veikali un citu segmentu nomnieki darbību sāks 10. novembrī. Tas tiek darīts ar mērķi līdzsvarot apmeklētāju plūsmas, ko radītu visu veikalu atvēršana vienā dienā," komentē SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

"Sāga" tirdzniecības centrs seko epidemiologu norādījumiem un pielāgo tos savā darbībā. Attīstītājs plāno ieviest papildu risinājumus, kas ļaus līdz ar centra pilnīgu atvēršanu novembrī un gaidāmo iedzīvotāju plūsmas pieaugumu nodrošināt drošu apmeklētājiem pārvietošanos, piemēram, sekojot līdzi cilvēku skaitam lielveikalā. Ikviens pirms došanās uz tirdzniecības centru varēs uzzināt aktuālo situāciju mājaslapā un izvēlēties atbilstošu apmeklējuma laiku.

"JYSK" sāks darboties 15. oktobrī pulksten 10.00, "Būvniecības ABC" - 16. oktobrī pulksten 10.00.

"Sāga" piedāvās Baltijas tirgum jaunu konceptu, vienkopus apvienojot iepirkšanos mājai un dārzam, atpūtu, sportu, veselības un biroju centru. Sekojot jaunajām ēdināšanas nozares tendencēm, tas būs pirmais tirdzniecības centrs Latvijā ar speciāli izveidotu ielu ēdiena koncepta zonu ar restorāniem un kafejnīcām un pirmais centrs ar pirmsskolas iestādi, kas ir projekta vēl viena pievienotā vērtība.

Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecības centrs atradīsies uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus "Ikea" tirdzniecības centram. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri.

Projekta partneris ir "Colliers International". Savukārt "Sāga" tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir "UPB".

"Sāga" tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia". Starp "VPH" attīstītajiem projektiem var minēt "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus "Ikea". Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra "Mežciems" izveidi 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!