Foto: LETA

Veicot papildu testēšanu, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) korī atklāti vēl trīs Covid-19 slimnieki, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Līdz ar to kopumā zināms par četriem saslimušajiem - visi ir operas kora dalībnieki. Ministrs uzsvēra, ka testēts ir viss operas kolektīvs. Šonakt viņš saņēmis informāciju par minētajiem trim saslimušajiem.

Puntulis arī uzsvēra, ka vakar bijusi saruna ar orķestra vadītājiem un operas vadītāju. Puses apmainījušās ar pieredzi par to, ko katrs dara un ko varētu darīt visi kopā, norādīja Puntulis. Pēc viņa teiktā, operas vadība rīkojas proaktīvi un pēc vislabākajiem principiem.

Kā vēstīts, LNOB piektdien informēja, ka inficēšanās ar Covid-19 konstatēta vienam tās darbiniekam. LNOB norādīja, ka saslimušais darbinieks nav kontaktējies ar skatītājiem vai skatītājus apkalpojošajiem darbiniekiem.

Patlaban tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, savukārt skatītāju un kolēģu drošības dēļ izrādes un koncerti LNOB nenotiks līdz 20. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!