Foto: Publicitātes attēli
Pagājušajā nedēļā plašu rezonansi izsauca Natālijas Tumševicas-Ērgles rīkotais pasākums Melngalvju namā – elitārā "Rīgas balle" pandēmijas apstākļos, kad aizliegts pat dejot, tomēr pulcēja prāvu skaitu ballētāju.

"Rīgas balle" tika aizvadīta 10. oktobrī, dienu pēc tam, kad tika atcelts Rīgas maratons un spēkā stājās aizliegums dejot iekštelpās. Tajā pulcējās virkne uzņēmēju, bijušie un esošie politiķi un citas prominences, "Delfi" lasītājos raisot neizpratni par "dzīrēm mēra laikā".

Balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle pirms sarīkojuma saņēmusi vēstuli no Rīgas mēra Mārtiņa Staķa, kurš lūdzis izvērtēt pasākuma nepieciešamību. "Tas, ka nedrīkstam rīkot balli, nebija teikts. Viņš pats gan nevarēja ierasties," šonedēļ žurnālam "Privātā Dzīve" skaidro rīkotāja.

Viņa pauž gandarījumu, ka balle tomēr notikusi. Ērgle uzsver, ka balles laikā tika ievēroti visi epidemioloģiskie drošības pasākumi. Vienlaikus fotogalerijā redzams, ka sejas aizsargmaskas valkāja tikai balles apkalpojošais personāls, nevis balles viesi.

Ameriks un Petraviča par dalību "Rīgas ballē"

Izdevums "Privātā Dzīve" vērsies gan pie labklājības ministres Ramonas Petravičas, gan eiroparlamentārieša Andra Amerika, lūdzot paskaidrot, kāpēc politiķi pandēmijas laikā tomēr apmeklējuši Tumševicas-Ērgles rīkoto balli.

Ameriks pauž prieku, ka piedalījies ballē un uzskata to par noslēguma punktu publiskiem pasākumiem Rīgā. "Es dejoju tikai ar savu sievu. Pēc jaunā likuma drīkst dejot tikai ar savas ģimenes locekli vai partneri, ar svešiem ne. Jā, Rīgas balle bija strīdīgs pasākums, un cilvēki bija satraukušies. Informāciju, ka no balles 300 dalībniekiem kāds būtu saslimis, neesmu saņēmis," skaidro Ameriks.

Savukārt ministres Petravičas ieskatā Melngalvju namā ballējušies ap 140 viesu, nevis 300.

Viņa pasākumu apmeklēja kopā ar vīru, uzņēmēju Aleksandru Petraviču un norāda, ka "gribas arī svētku brīžus".

Petraviča pauž prieku, ka balle tomēr notikusi, jo par to bijušas šaubas. "Ja esam lēmuši, ka pasākums ar šādu dalībnieku skaitu var notikt, man par to nav jāšaubās," uzskata ministre.

"Jābūt piesardzīgiem, bet ne tik ļoti, ka nevar no mājas iziet. Es gan nedejoju, bet viesi, to darot, atbilstoši situācijai ievēroja zināmu piesardzību," teic Petraviča.

Dziedātāja vēlas Rīgas balli redzēt UNESCO mantojumā

Pavasarī "Delfi" vēstīja, ka dziedātāja Natālija Tumševica-Ērgle Rīgas balli organizē jau piekto gadu un vēlas, lai tā tiktu iekļauta pasaules UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. "Lai tas notiktu, ballei jābūt 10 gadus pēc kārtas," "Privātajai Dzīvei" norāda balles patronese.

Viņa uzskata, ka šogad visi viesi bijuši ļoti sailgojušies pēc prieka emocijām un svētkiem, kā arī pauž pārliecību, ka pēc balles neviens ar Covid-19 saslimis nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!