Foto: AP/Scanpix

"PayPal Holdings Inc" trešdien, 21. oktobrī, pievienojās kriptovalūtu tirgum, kas ļaus uzņēmuma klientiem pirkt, pārdot un turēt "Bitcoin" aktīvus, kā arī citas virtuālās valūtas, izmantojot uzņēmuma digitālo maku, informē "Reuters". "PayPal" lietotāji varēs izmantot kriptovalūtas, lai iepirktos 26 miljonu tirgotāju tīklā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"PayPal" cer, ka šis pakalpojums veicinās virtuālo valūtu izmantošanu pasaulē un sagatavos tās tīklu jaunām digitālajām valūtām, ko nākotnē varētu attīstīt centrālās bankas un uzņēmumi, teic uzņēmuma prezidents un izpilddirektors Dens Šulmans. "Mēs strādājam ar centrālajām bankām un domājam par visu veidu digitālajām valūtām un to, kā "PayPal" varētu spēlēt lomu šajā nozarē."

"PayPal" ir saņēmis pirmo nosacīto kriptovalūtas licenci (BitLicense) no Ņujorkas štata Finanšu pakalpojumu departamenta, tā sākotnēji ļaus iegādāties "Bitcoin" un citas kriptovalūtas – "Ethereum", "Bitcoin cash" un "Litecoin". "PayPal" sadarbojas ar "Paxos Trust Company", lai nodrošinātu šo pakalpojumu.

Uzņēmuma klienti ASV tuvāko nedēļu laikā varēs pirkt, pārdot un turēt kriptovalūtas savos "PayPal" makos. Tāpat uzņēmums plāno paplašināt pakalpojumu arī savā meitas uzņēmumā "Venmo", kā arī uz citām valstīm 2021. gada pirmajā pusē.

Citi finanšu tehnoloģiju uzņēmumi, piemēram, mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzējs "Square Inc." un akciju tirdzniecības lietotņu uzņēmums "Robinhood Markets Inc." jau ļauj lietotājiem pirkt un pārdot kriptovalūtas, taču "PayPal" ienākšana tirgū ir ievērības cienīga, ņemot vērā uzņēmuma plašo sasniedzamību.

"PayPal" bāzēta Sanhosē, Kalifornijā, tai visā pasaulē ir 346 miljoni aktīvu lietotāju kontu, šā gada otrajā ceturksnī tā apstrādājusi maksājumus 222 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Kriptovalūtu vērtība mēdz būt ļoti svārstīga, padarot tās pievilcīgas spekulantiem, bet daudz mazāk pievilcīgas tirgotājiem un uzņēmējiem. Kriptovalūtu darījumi līdz šim ir bijuši lēnāki un dārgāki nekā citas vispārējās maksājumu sistēmas. Līdz ar to kriptovalūtu maksājumi "PayPal" tiks veikti, izmantojot bezseguma valūtas (fiat money), piemēram, ASV dolāru, kas nozīmē, ka tirgotāji nesaņems maksājumus virtuālajās valūtās, bet gan, piemēram, ASV dolāros, eiro u.tml.

Daudzas centrālās bankas visā pasaulē ir paudušas nodomu nākamajos gados izstrādāt savu valūtu digitālās versijas, arī "Facebook" vadīja kriptovalūtas projekta "Libra" izveidi 2019. gadā. "PayPal" bija viens no projekta radītājiem, tomēr pēc dažiem mēnešiem no tā izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!