Šā gada oktobrī sociālajos tīklos sevi pieteicis jauns muzikāls projekts "Singing Belarusians", kas jaunās versijās dzied savu tuvāko kaimiņvalstu dziesmas. No latviešu kormūzikas repertuāra dziedošie baltkrievi izvēlējušies Raimonda Tigula dziesmu "Lec, saulīte!" ar Rasas Bugavičutes-Pēces vārdiem.

Dziesma pirmo reizi izskanēja 2014. gadā vasaras saulgriežu uzvedumā "Lec, saulīte!", kas bija daļa no Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas un notika Mežaparka Lielajā estrādē. 2018. gadā dziesma "Lec, saulīte!" jau bija iekļauta Dziesmu svētku repertuārā.

"Singing Belarusians" idejas autors Aleksandrs Maslovs stāsta, ka projekts dzimis laikā, kad baltkrievi piedzīvo milzīgu nacionālo vienotību, kas koncentrējas uz tādām vērtībām kā labestība un taisnīgums.

"Baltkrievi miermīlīgi stājas pretī ļaunumam, vardarbībai un rupjībai. Baltkrievu tauta nav palikusi vienaldzīga morālās krīzes laikā, esam saliedējušies un apzinājušies savu vienotību. Baltkrievu tautai ir būtiskas tās pašas vērtības, kas visā pasaulē – brīvība, pašcieņa, kultūra. Tās ir universālas visas cilvēces vērtības. Brīvībai nav tautības un nav robežu," savā uzrunā saka projekta idejas autors.

"Singing Belarusians" "Youtube" kanālā līdzās "Lec, saulīte!" šobrīd publicētas arī ukraiņu, poļu, lietuviešu un krievu dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!