Foto: AFP/Scanpix/LETA

Autoražotājam "Tesla" piekto ceturksni pēc kārtas izdevies strādāt ar peļņu, elektrisko automobiļu pārdošanas apjomiem, neraugoties uz pandēmiju, trešajā ceturksnī pieaugot līdz jaunam rekordam, ziņo "BBC".

Trijos mēnešos līdz septembrim "Teslas" ieņēmumi veido 8,7 miljardus ASV dolāru, auto piegāžu apjomam pieaugot par 54%. Trīs mēnešos "Teslai" izdevies piegādāt 139 593 automašīnas.

Autoražotājs norāda, ka joprojām cer sasniegt savu mērķi šogad piegādāt vairāk nekā 500 000 transportlīdzekļu, taču brīdinājis, ka mērķi ir kļuvis grūtāk īstenot.

"Tesla" trešajā ceturksnī strādājusi ar peļņu 311 miljonu ASV dolāru apmērā, kas ir vairāk nekā divas reizes vairāk nekā tajā pašā periodā pērn.

Autoražotāja labo darbības rezultātu sērija laikā, kad pandēmija sāpīgi skārusi daudzus citus autoražotājus, nav palikusi investoru nepamanīta – autoražotājs gadiem ilgi tika pelts par peļņas trūkumu. Kopš gada sākuma autoražotāja akciju vērtība ir vairāk nekā četrkāršojusies.

"Tesla" tagad lepojas ar visaugstāko tirgus vērtību no visiem autoražotājiem pasaulē – neskatoties uz to, ka pārdod daudz mazāk transportlīdzekļu nekā konkurenti, piemēram, "Toyota".

"Hargreaves Lansdown" analītiķis Nikolass Hjets "BBC" komentējis, ka, lai gan elektroautomobiļu tirgū "Teslai" ir ievērojamas priekšrocības, tā tomēr saskaras ar pieaugošo konkurenci. Un tas augsto mērķu sasniegšanu padara aizvien izaicinošāku.

"Tesla" cer sākt ražošanu jaunajā rūpnīcā Eiropā, Vācijā 2021. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!