Foto: Publicitātes foto
No 26. līdz 28. oktobrim galerijā "Istaba" norisināsies populārā pavāra un televīzijas raidījumu vadītāja Mārtiņa Sirmā izstāde-hepenings "Zīmējumi".

Kā "Delfi" informē galerijas pārstāvji, tādējādi "Istaba" prezentēs jaunu konceptu, savā sešpadsmitajā darbības gadā piedzīvojot būtiskas pārmaiņas. Tās tika iesāktas jau gada sākumā, kad darbību beidza galerijas veikals. Kopš 2004. gada galerija darbojās kā izstāžu telpa, mākslas veikals un restorāns. Turpmāk ne tikai Istabas bufetē, bet arī galerijas pirmā stāva telpā būs iespēja pakavēties, iedzerot glāzi vīna un baudot mākslu.

Jaunā koncepta radīšanā "Istabas" komanda atkal ir pievienojies Mārtiņš Sirmais. Viņš savulaik atnāca uz "Istabu" strādāt kā vēl sabiedrībai nepazīstams pavārs, tur dzima kā pavārs-mākslinieks un no šīs vietas izgāja pasaulē, raksta galerijas pārstāvji.

Šī ir otrā Mārtiņa Sirmā izstāde-hepenings galerijā "Istaba". Pirmā, ar nosaukumu "Gleznas", notika 2008. gadā, kad Sirmais, pēc pirmajiem diviem TV zvaigznes statusā pavadītajiem gadiem, atgriezās saimniekot "Istabas" bufetē.

Līdz šīm galerijā Istaba noritējušas 170 mākslas izstādes. To organizēšanā arvien biežāk tikuši piesaistīti jauni kuratori, kopainā turpinot saglabāt "Istabai" raksturīgo plašu izstāžu satura un autoru diapazonu, dodot iespēju galerijā satikties dažādu paaudžu un sfēru māksliniekiem.

Ilggadējā sadarbībā ar apgādiem "Neputns", "Orbita" u.c. turpmāk būs saglabāts arī "Istabas" mākslas grāmatu plaukts, taču grāmatas vairs nebūs pārdošanā.

Izstādes-hepeninga norisei varēs sekot līdzi arī galerijas "Facebook" un "Instagram" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!