Foto: Shutterstock

Ziemassvētku vakariņas šogad Lielbritānijā varētu nenest prieku, jo tradicionālais svētku ēdiens – tītari – visiem var nepietikt, vēsta "BBC".

Problēmu rada kvalificētu darbinieku trūkums gaļas pārstrādē, informē Lielbritānijas Putnkopības padome (British Poultry Council, BPC). Tā norāda, ka, lai nodrošinātu ierastās Ziemassvētku vakariņas, vajadzīgi vismaz 1000 sezonālie darbinieki, un mudina valdību šos darbiniekus atbrīvot no karantīnas noteikumiem.

"Lieliskie britu Ziemassvētki nevar notikt bez pieejas darbaspēkam ārpus Lielbritānijas," sacījis BPC pārstāvis Ričards Grifitss.

Viņš akcentē, ka Lielbritānijā ir daudz par maz darbinieku ar atbilstošu apmācību un kvalifikāciju, lai nokautu un gaļā pārstrādātu deviņus miljonus tītaru, kas audzēti Ziemassvētkiem.

"Tītaru ražotāji ir ļoti atkarīgi no licencētiem un apmācītiem Eiropas Savienības valstu darbiniekiem, kuriem ir īpašas prasmes," viņš teic un paskaidro, ka šie darbinieki neieradīsies Lielbritānijā, ja viņi būs spiesti karantīnā uzturēties 14 dienas pirms darba uzsākšanas.

Grifitss brīdinājis, ka, ja sezonas vakances netiks aizpildītas, tas būtiski ietekmēs pārtikas ražošanu un izmaksas.

BPC lūgusi valdību steidzami atbrīvot šāda veida darbiniekus no karantīnas ierobežojumiem. Ierosinātais atbrīvojums attiektos uz sezonas darbiniekiem, kuri 2020. gada oktobra beigās ierastos no Polijas, Rumānijas, Ungārijas, Bulgārijas, Čehijas, Slovākijas un Slovēnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!