Foto: Saulius Žiūra

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā sagaidīta svētku sezona un iedegta Ziemassvētku egle. Tā kā pērn svētku egle ar savu skaistumu plūca laurus Eiropā, arī šogad lietuvieši centušies pārsteigt pilsētas iedzīvotājus. Tomēr, kā uzsver "Go Vilnius" pārstāvji, šī gada svētku rota nelīdzinās nevienai priekštecei.

Izrotātā eglīte, kā ierasts, meklējama pie Viļņas katedrāles. 24 metrus augstā kompozīcija ir visai interesanta, jo tās centrā ir īsta egle, bet to ieskauj gandrīz četrus kilometrus garas gaismiņu virtenes, 800 sudraba rotājumi un spoguļi, kas mērāmi 150 kvadrātmetros, "Tūrisma Gidam" pastāstīja "Go Vilnius" pārstāvji.

Lai arī pilsētā nevar izbaudīt daudzas ierastās svētku aktivitātes, tostarp tradicionālo egles iedegšanas ceremoniju, Ziemassvētku vilcieniņu un citas svētku nodarbes, arī šogad Viļņa ir apņēmības pilna uzturēt Ziemassvētku garu, ieviešot alternatīvus un atbildīgus veidus, kā rotāties un pavadīt šo laiku. Piemēram, izrotātie pilsētas rajoni vilina doties mierīgās pastaigās, bet pulcēšanos svētku laukumos aizstāj virtuālie tirdziņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!