Tā kā šogad tuvāku un tālāku galamērķu iepazīšana Ziemassvētku krāšņumā izpaliek, piedāvājam iepazīt to burvību virtuāli. Šoreiz "Tūrisma Gids" aicina doties foto ekskursijā pa Viļņas ielām.

Lietuvas galvaspilsēta šogad vareni pārsteigusi ar īstu svētku sapni. Izrotātas ne vien centrālās ielas, bet arī klusākie nostūri. Lampiņu virtenes, izpušķotas eglītes un citas dekorācijas vilina ar savu gaumīgo rotu. Izgaismoti gan pilsētas parki, gan skatlogi.

Protams, jāizceļ arī pilsētas Ziemassvētku egle. Tā, kā ierasts, meklējama pie Viļņas katedrāles. 24 metrus augstā kompozīcija ir visai interesanta, jo tās centrā ir īsta egle, bet to ieskauj gandrīz četrus kilometrus garas gaismiņu virtenes, 800 sudraba rotājumi un spoguļi, kas mērāmi 150 kvadrātmetros. Plašāk par eglīti lasi te.

Savukārt turpinājumā skaista foto pastaiga pa Viļņas izdekorētajām ielām!


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!