Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tas notika šajā dienā tieši pirms septiņiem gadiem – 2013. gada 29. decembra rīts kļuva par skaudru pavērsiena punktu Mihaela Šūmahera un līdz ar viņu arī ģimenes, nācijas un visas autosporta komūnas dzīvē. Ikdienišķs izbrauciens ar kalnu slēpēm Francijas Alpos pārvērtās izmisīgā mediķu cīņā par F1 leģendas dzīvību, un kopš tā laika slavenā sportista dzīve noris aiz deviņām atslēgām. Tas ir noslēpums, ko pasaule arvien mācās respektēt, vienlaikus tomēr nespējot sevi apmānīt – jo gribas zināt, saprast un saņemt atbildes...

"Svarīgākais rādītājs ir tas, ka šīs trases atrodas "virs kokiem", respektīvi – lielākā augstumā, nekā tie mēdz augt. Tas nozīmē, ka šādos apstākļos ir ļoti viegli pazaudēt orientāciju, jo viss apkārt vienkārši izskatās kā vienmērīgs, balts sniega klajums – daba visapkārt ir vienāda un nav objektu, kas ļautu noorientēties. Jābūt ļoti labam slēpotājam, lai kontrolētu savu braucienu," savulaik atzinis viens no žurnāla "Ski Magazine" galvenajiem redaktoriem Pols Hohmans.

Kas tieši notika liktenīgajā rītā, joprojām var tikai minēt. No policijas ziņojumiem izriet, ka traģiskie notikumi norisinājās laika posmā starp 10:50 un 11:00, turklāt aptuveni 20 metru attālumā no marķētās trases. Vēlāk Francijas kārtībsargu veiktajā izmeklēšanā kā ticamākais iemesls šādai rīcībai minēts fakts, ka dziļajā sniegā kritienu iepriekš piedzīvojusi kāda meitene no draugu grupas, tāpēc slavenais sportists devies viņai palīgā. Taču sekas bija briesmīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!