Foto: Publicitātes foto

Tehnoloģiju kompānija "Sony" uzsākusi sava pirmā automobiļa – elektriskā "Vision-S" – izmēģinājumu braucienus Austrijā. Neskatoties uz to, ka sākotnēji "Sony" elektromobilis tika prezentēs vienkārši kā tehnoloģisks koncepts, šobrīd automobilis tiek gatavots sērijveida ražošanai.

"Sony Vision-S" tika prezentēts tieši pirms gada starptautiskajā patēriņa preču izstādē "CES 2020", kas šobrīd ir sagatavots reāli braucošā prototipā. Elektromobilis ir aprīkots ar sarežģītu autopilota sistēmu, kas izmanto 40 radarus un videokameras, lai orientētos apkārtnē.

Kā jaunākajā preses paziņojumā norāda izstrādātāji, "Vision-S" būs "inteliģentais" elektromobilis, kas spēs mijiedarboties ar infrastruktūru un citiem automobiļiem. Elektromobiļa interjers būs iekārtots tā, lai pasažieriem brauciena laikā nodrošinātu atpūtu, izklaidei piedāvājot "Sony" "gadžetus" un telpiskā skanējuma audio sistēmu "360 Reality Audio".

"Sony Vision-S" prototips ir izgatavots uz Austrijas kompānijas "Magna Steyr" platformas. Japāņu tehnoloģiju kompānijas pirmā elektromobiļa izgatavošanā piedalās arī bezpilota sistēmas izstrādātājs "Almotive", kā arī tādas autobūvē pazīstamas kompānijas, kā "Bosch", "Continental" un ZF", kā arī tehnoloģiju kompānijas "Blackberry" un "NVidia".

"Vision-S" kustību nodrošina divi elektromotori, kas kopsummā attīsta 268 zirgspēkus, ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,8 sekundēs un maksimāli sasniegt 240 km/h.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!