Foto: F64
Ūdenskritumi nebūt nav skaisti vien tikai zaļojošā vasarā – savs šarms tiem piemīt arī salā, kad ziema – gluži kā arhitekts vareni padarbojies, šļakatas sastindzinot skaistā ledus rotā.

Kā liecina 20. janvārī uzņemtie foto, Īvandes ūdenskritums nav pilnībā sastindzis, tomēr tas nav ne mazāk iespaidīgs. Ledus kristāli kopā ar plūstošo ūdeni rada fantastisku kombināciju.

Kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, Īvandes rumba ir apakšējais un lielākais no Īvandes ūdenskritumiem – tas sniedzas līdz pat divu metru augstumam, stiepjoties 10 metru platumā. Savukārt paejot aptuveni 200 metrus gar upīti pret straumi, atrodams arī otrs ūdenskritums, proti, Valdātu rumba. Savos izmēros tas nedaudz atpaliek no sava diženā līdzinieka, bet tāpat ir savā ziņā ievērojams – tas ir pusotru metru augsts un aptuveni piecus metrus plats. Pa vidu šiem abiem upītes tecējums tiek lauzts vēl vienā vietā.

Kur vēl sala laikā novērot grandiozus leduskritumus, lūko šeit, savukārt te atradīsi pārbaudītu un interesantu maršrutu Rendas pusē.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!