Ceturtdien, 21. janvārī, Tallinas piepilsētas Harku mežā slēpotāji atraduši pamestu kravas automobili ar puspiekabi un Lietuvas valsts reģistrācijas numurzīmēm.

Kravas automobilis pagaidām nezināmu iemeslu dēļ pa Harku meža ceļu bija nobraucis 1,7 kilometrus un iestrēdzis, izbojājot tur ierīkoto distanču slēpošanas trasi. Notikuma vietā kravas auto šoferis vairs nebija atrodams, bet automobilim joprojām mirgoja ieslēgtie avārijas signāli.

Šobrīd kravas automobilis ir nobloķējis meža ceļu, iespējams, pēc neveiksmīga mēģinājuma apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Igaunijas policijai jau ir izdevies noskaidrot un sazināties ar šī kravas automobiļa šoferi.

Distanču slēpošanas trases uzturētājs aplēsis, ka kravas automobilis nodarījis zaudējumus aptuveni 1000 eiro apmērā – trases ierīkotāja darba takse ir 120 eiro stundā, un trases atjaunošanai būšot nepieciešamas astoņas stundas darba ar nosacījumu, ja kravas auto "glābšanas operācija" nenodarīs vēl vairāk postījumu, ņemot vērā, ka arī Igaunijā gaisa temperatūra ir plusos, un sniegs sācis kust.

"Ceram, ka kravas auto šeit nemētāsies līdz pavasarim," Igaunijas "Delfi" komentēja slēpošanas trases uzturētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!