Foto: AFP/Scanpix/LETA
Valstī, kurā no Covid-19 miruši jau vairāk nekā 400 000 cilvēku, šobrīd nav vietas modes šoviem, par ASV pirmās lēdijas stilu inaugurācijā raksta "The Guardian".

"The Guardian" atgādina, ka smagās pandēmijas situācijas dēļ Džila Baidena vīra Džo inaugurācijā tīšuprāt nav šikojusi ar luksusa zīmolu apģērbu un aksesuāru demonstrēšanu, un tādu pašu nostāju pieņēma arī ASV viceprezidente Kamala Harisa. 20. janvāra inaugurācijas ceremonijā abas dāmas izvēlējās atbalstīt ne pārāk plaši zināmus neatkarīgus, mērķtiecīgus amerikāņu modes dizainerus, tērpus pasūtot pie viņiem.

Tā, piemēram, 69 gadus vecās Džilas Baidenas gaiši zilo mēteli un šifona kleitu ar "Swarovski" kristāliem izveidoja zīmola "Makarian" dizainere Aleksandra O'Nīla. Kā aplēsis tabloīds "Daily Mail", mēteļa cena ir ap 2800 ASV dolāru, bet kleita maksājusi 2700 dolāru.

Džila Baidena ceremonijā valkāja arī tērpam pieskaņotu gaiši zilu zīda masku, kuru arī pēc īpaša pasūtījuma veidoja "Makarian" zīmols, šāda sejas aizsega izmaksas lēstas ap 60 dolāriem. Tāpat pirmā lēdija ansamblim pieskaņoja zilu "klača" somiņu, kas veidota dizainera Tailera Elisa gādībā un maksājot ap 1450 dolāru.
Zīmīgi, ka Džila Baidena ASV Kapitolijā namā ieradās miesaskrāsas "Jimmy Choo" augstpapēžu kurpēs (cena ap 650 dolāru), taču kādā brīdī tās nomainījusi uz zilajam ansamblim pieskaņotām zilām papēžu kurpēm.
Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Daily Mail" atzīmē vēl kādu sakarību: ja Džila Baidena savā pirmajā dienā publikas priekšā kā pirmā lēdija nav šikojusi ar pārāk dārgu tēlu, tad Melānija Trampa, Balto namu pametot, gan bija ļoti dārgi tērpta. Pirms došanās prom, Trampa kundze no nama iznāca melnā elegantā "Chanel" žaketē (5600 dolāru), rokā turot 70 000 dolāru vērto "Birking bag", kājās – 795 dolārus vērtas Kristiāna Labutēna krokodilādas kurpes. Melānijas melnās brilles maksājot 440 dolāru.
Foto: EPA/Scanpix/LETA
Jau vēstījām, ka 20. janvārī ne pārāk pompozā ceremonijā par ASV 46. prezidentu kļuva 78 gadus vecais Džo Baidens.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!