Foto: Publicitātes foto

Tatarstānas prezidents Rustams Minihanovs izmēģinājis "Kamaz" rūpnīcas jaunāko izstrādājumu – mazo elektromobili "Kama-1". Valsts vadītājs pēc šī mazā elektromobiļa izmēģinājuma savos soctīklu profilos publicēja video fragmentu no oficiālās videohronikas un tā pieteikumā ierakstīja jautājumu tatāru valodā, vēršoties pie amerikāņu "Tesla" dibinātāja Īlona Maska.

Elektromobilis "Kama-1" pagaidām ir prototipa statusā, līdz ar to izmēģinājuma brauciens norisinājās nevis pa koplietošanas ceļiem, bet "Kamaz" rūpnīcas teritorijā. Tatarstānas prezidentam mazais automobilis iepatikās – Minihanovs norādīja, ka elektromobilis būs ērts jauniešiem un braucieniem pa pilsētu.

Tatarstānas prezidents "Kamaz" rūpnīcas vadītājam vaicāja, ar kādu riteņu piedziņu šis elektromobilis nonāks sērijveida ražošanā. Uz to valsts vadītājs saņēma atbildi, ka šis modelis saglabās aizmugurējo riteņu piedziņu, bet gabarītos lielāki "Kamaz" elektromobiļi būs pieejami arī ar priekšējo riteņu piedziņu.

Pēc izmēģinājuma brauciena Tatarstānas prezidents savos soctīklu profilos publicēja fragmentu no savas oficiālās videohronikas un tā pieteikumā ierakstīja jautājumu, vēršoties pie amerikāņu "Tesla" dibinātāja – "Īlon Mask, nu kā tev?" Pagaidām Īlons Masks uz šo jautājumu nav atbildējis.

Saskaņā ar "Kamaz" plānu "Kama-1" elektromobilis šogad tiks sertificēts, bet sērijveida ražošanā tas nonāks 2023. vai 2024. gadā. Elektromotors attīsta 80 kW (109 ZS) jaudu, kas ļauj 1,3 tonnas smagajam automobilim paātrināties līdz maksimums 150 km/h, bet no vietas līdz 100 km/h – 6,7 sekundēs. 33 kilovatstundu akumulatora komplekts "Kama-1" nodrošina 250 kilometru sniedzamību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!