Foto: F64
Ak, ūdenskritumi! Tie skaisti gan gada zaļojošajā laikā, kad mostas daba un tie ir ūdeņiem bagāti, gan ziemā, kad ūdens brīžiem izdaiļojas skaistām ledus pērlēm. Vieni no fantastiskajiem dabas brīnumiem meklējami arī Talsu novadā – tur atrodami Zārvalka ūdenskritumi.

"Uzzini – Iepazīsti" dibinātāja un ceļotāja Zaiga Kaire jau iepriekš teica, ka šī ir vieta, ko apmeklēt ūdenskritumu baudītājiem. "Piedzīvojumus mīlošie var šķērsot Valgales upi un doties mazā ekspedīcijā, lai atrastu Zārvalka ūdenskritumu – 1,6 metrus augstu, kas atrodas skaistā graviņā. Pie paša ūdenskrituma ir kokā grebts uzraksts, bet norādes uz ūdenskritumu nav – jādodas pa meža taciņu, kas ved no Valgales upes, paralēli Abavai Kuldīgas virzienā līdz lielai koka norādei," iepriekš "Tūrisam Gidam" atklāja Zaiga. Latvijas apceļotāji izceļ, ka turpat atrodami vēl divi ūdenskritumi, kas savos izmēros gan nav tik iespaidīgi, kā arī salīdzinoši tuvu atrodas arī Valgales rumba (plašāk lasi te).

Ar citiem Zaigas Kaires ieteiktiem un redzēšanas vērtiem ūdenskritumiem vari iepazīties šeit, savukārt turpinājumā neliela foto ekskursija, aplūkojot šos skaistos dabas brīnumus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!