Foto: No privātā arhīva
Pirmdien, 22. februārī, 55 gadu vecumā mūžībā devies aktieris Armands Reinfelds, portālam "Delfi" apstiprināja aktiera dzīvesbiedre.

Viņa vēsta, ka aktieris pēdējās dienās "smagi elpojis", parādījušās arī citas veselības problēmas. 22. februārī pusdienu laikā palicis pēkšņi slikti, bet neatliekamā medicīniskā palīdzība jau ieradusies par vēlu. Dzīvesbiedre teic, ka slimnīcas izrakstā kā nāves cēlonis minēta sirdslēkme.

Armands Reinfelds (1965. — 2021) Latvijas Valsts konservatorijā 1990. gadā absolvējis Nacionālā teātra aktieru kursu, bet 90. gadu sākumā bija viens no māksliniekiem, kas veidoja Jaunā Rīgas teātra (JRT) trupu.

Par lomu Alvja Hermaņa izrādē "Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās" Reinfelds 1993. gadā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā sezonas labākais aktieris.

Aktieris filmējies arī vairākās pašmāju filmās – "Vogelfrei", "Drosme nogalināt", "Tristans un Izolde. Trīs stāsti par...", "Parāds mīlestībā", kā arī pazīstamajā Latvijas Televīzijas seriālā "Likteņa līdumnieki", atveidojot vienu no galvenajiem varoņiem – Juri Nārbuli.

Reinfelds ilgu laiku bija pavadījis Lielbritānijā un arī ASV, tomēr bija atgriezies Latvijā un pēdējos gadus dzīvoja Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!