Latvijā no 2020. gada 1. jūlija vairs nepastāv soda veids "administratīvais arests", kas līdz tam tika izmantots reibumā pie transportlīdzekļu stūres pieķertu cilvēku sodīšanai. Tagad iekšlietu ministrs aicina to atjaunot. Par "dzērājšoferu" problēmu 9. martā pulksten 14.00 "Spried ar Delfi" diskutējām ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi un "Delfi" žurnālistu Kārli Arāju.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV, PCL) Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē paziņoja, ka situācija ar šīs kategorijas pārkāpumiem ir katastrofāla, tādēļ esot jāatgriežas pie aresta kā soda veida.

Tikmēr Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV, PCL) rosinājis līdz nulles promilēm samazināt pieļaujamo alkohola normu transportlīdzekļu vadīšanai. Šobrīd tas ir pieļaujams, ja alkohola koncentrācija asinīs nepārsniedz 0,5 promiles.

Latvijā pērn reģistrēti 733 satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti transportlīdzekļu vadītāji reibumā. Gadu iepriekš tādi bija 663, bet vēl gadu iepriekš 684 negadījumi. 2789 protokoli pērn noformēti par braukšanu alkohola reibumā un 211 par braukšanu narkotiku reibumā. Dzērājšoferu skaits pērn, salīdzinot ar 2019.gadu, samazinājies par 750.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!