"Pateicoties Rīgas "Dinamo" Latvijas izlase noturējās, ja nebūtu Rīgas "Dinamo", Latvijas izlase būtu divdesmitajā vietā," piektdien raidījumā "Spried ar Delfi" pamatojot, kādēļ Latvijas hokeja komandai Rīgas "Dinamo" ir jāturpina spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā, pauda komandas lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Pēc "Dinamo" neveiksmīgās sezonas savu amatu jau zaudējis tās galvenais treneris Pēteris Skudra. Arī komandas nākotne šobrīd ir neskaidrību apvīta, taču Savickis intervijā Uldim Strautmanim pauda pārliecību, ka, nestartējot Kontinentālajā hokeja līgā, kur dominē Krievijas komandas, Latvijas hokejs kļūtu provinciāls un "spēlētu uz dīķiem".

Savickis dedzīgi aizstāvēja sponsoru izvēli, apgalvojot, ka "Gazprom Export" sponsorē ne tikai Rīgas "Dinamo", bet arī citas basketbola un hokeja komandas. "Viņiem ir mārketingā sadaļa, kurā viņi skatās, cik viņi var iztērēt, atkarībā no tā, cik viņi nopelna," pauda "Dinamo" padomes priekšsēdētājs, piebilstot, ka labās attiecības ar "Gazprom" esot saistītas ar faktu, ka "Latvijas Gāze" allaž savlaicīgi norēķinās par piegādāto dabasgāzi.

"Sports bez lielām kompānijām būtu diezgan bēdīgā stāvoklī," Savickis, noraidot pārmetumus, ka šāda sponsorēšana būtu Kremļa "maigās varas" izpausme. "Mēs neprasām naudu Kremlim, mēs prasām naudu lielām kompānijām, kuras veido biznesu visā pasaulē," uzsvēra Savickis.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!