Neskaitāmas viedokļu sadursmes sociālajos tīklos izraisījis Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centra atzinums, kurā vērtēta līguma ar dzīvnieku patversmi "Ulubele" izpilde un ziņots par dažādiem pārkāpumiem. Piektdien, 26. martā plkst. 14 raidījumā "Spried ar Delfi" Madara Fridrihsone šo jautājumu apsprieda ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītāju Ingu Gulbi un biedrības "Dzīvnieku pansija Ulubele" valdes locekli Ilzi Džonsoni.

Pārbaude veikta pēc "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupas" vēstules Rīgas domes priekšsēdētāja vietniecei Lindai Ozolai (JKP). Ziņojot par konstatēto, tika norādīts uz vairākiem iespējamiem pārkāpumiem no pakalpojuma sniedzēja patversmes "Ulubele" puses. Dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone iepriekš pauda izbrīnu, ka šāda pārbaude ir veikta un ka ir konstatētas kādas problēmas.

Pēc sociālajos tīklos paustā atbalsta dzīvnieku patversmei "Ulubele" pašvaldība solīja nevērsties pret šo pakalpojumu sniedzēju. Pašvaldība uzsver, ka pārbaude notika saistībā ar aizdomām par Mājokļu un vides departamenta pārkāpumiem un neplāno vērsties pret patversmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!