Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Slokas ezera taka nudien ir skaista vieta, kur izbaudīt dabas mieru un klusumu. Par to izdevies pārliecināties arī "Delfi" fotoredaktoram Kārlim Dambrānam, kurš 27. marta rītā pulksten 6.15 tur vēroja saullēktu, kas ilga tieši 10 minūtes.

Slokas ezera dabas taka, kas atrodas nepilnas stundas brauciena attālumā no Rīgas, ir 3,1 kilometru gara, un tā ir lokveida. Takā iespējams vērot gan brīnišķīgo ezera krastu, gan kā pavasarī applūstošs mitrais melnalkšņu dumbrājs ar lielu sūnu un dzeņu daudzveidību nomaina sēnēm bagātu priežu mežu, kas, savukārt, mijas ar nosusinātu un kokiem apaugušu augsto purvu.

Pats ezers ūdensaugu audzēm un sēravotiem bagāts. Ezerā mājvietu radušas vairākas aizsargājamas ūdensputnu sugas. Tur spēkus uzkrāj arī migrējošie putni, tāpēc sevišķi putnu migrācijas laikā pavasaros un rudeņos šī taka ir īsts dārgums putnu vērotājiem.

Kas svarīgi, pavasaros un rudeņos daļa taku var būt applūdusi, tāpēc vērts padomāt par ūdens necaurlaidīgiem apaviem. Kā arī vērts izvēlēties piemērotu laiku takas apmeklējumam, piemēram, agru rīta stundu, lai ar pilnu krūti izbaudītu šīs vietas maģiju un nenāktos saskrieties ar citiem atpūtniekiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!