Ja plānots doties uz Tukuma pusi, lieliska pastaigu vieta ir Jāņupītes (saukta arī par Jānīša) dabas taka. Augu, sūnu, ķērpju un kukaiņu daudzveidība, dižkoki, Jāņupītes stāvkrasts – šo un vēl daudz ko citu iespējams apskatīt skaistajā gājienā.

Cilpveida taka ir vairāk nekā vienu kilometru gara, taču auto jāatstāj krietnu gabaliņu pirms takas, līdz ar to kopējais pastaigas garums būs mērāms apmēram divos kilometros. Taka ir marķēta ar norādēm, izvietoti informācijas stendi, kā arī norādes bultiņas. Lai dotos šajā maršrutā, būs jādodas gan pa dēļu laipu un trepītēm, gan iestaigātu taciņu un meža ceļu.

Kā teikts Kurzemes plānošanas reģiona mājaslapā, taka izveidota, lai iepazīstinātu ar teritorijas daudzveidīgo reljefu un meža ekosistēmu, kuru pēdējo 100–150 gadu laikā nav būtiski ietekmējusi cilvēka saimnieciskā darbība.

Turpinājumā Natālijas Jelovskas iemūžinātie mirkļi no šīs pastaigas.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!