Foto: DELFI

Trešdien, 14. aprīlī, pie "Mēbeļu nama" savā automašīnā tika nogalināts futbola aģents Romāns Bezzubovs. Valsts policija (VP) trešdien pulksten 16.30 rīkoja preses brīfingu, kurā sabiedrība tika informēta par nozieguma izmeklēšanu. Portāls "Delfi" piedāvāja brīfingam sekot līdzi tiešraidē.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) medijiem uzsvēra, ka slepkavība tiek izmeklēta rūpīgi, norādot, ka izmeklēšanā iesaistīti visi iespējamie dienesti.

Savukārt VP priekšnieks Armands Ruks norādīja, ka 10 minūšu laikā pēc informācijas saņemšanas tika mobilizēti Rīgas policisti un uzsākta koordinēta darbība — satiksmes bloķēšana un transportlīdzekļu pārbaudīšana.

Viņš atzīmēja, ka Latvijā izmeklēšanas darbībās kopumā iesaistīti vairāki tūkstoši policistu, kā arī citi dienesti, tostarp Valsts drošības dienests.

Ruks sacīja, ka nozieguma izdarīšanā iesaistīti vismaz trīs izpildītāji.

Atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, Ruks atzina, ka izmeklēšanā tiek izskatīta versija par pasūtījuma slepkavību, kā arī pieļāva, ka slepkavības izpildītāji varētu būt no ārzemēm. Tāpat viņš pieļāva, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Bezzubova profesionālo darbību, taču atzīmēja, ka vēl ir pāragri par to spriest.

Policists arī norādīja, ka noris aktīva sadarbība ar Interpolu un kaimiņvalstu kārtības sargiem, tostarp Krievijas. "Nevajag lolot ilūzijas, ka mums nav kontakta ar Krievijas atbildīgajām iestādēm. Mēs, protams, arī attiecīgos Krievijas dienestu iesaistām, nekaitējot mūsu valsts interesēm," atzīmēja Ruks.

Viņš arī uzsvēra, ka slepkavība izdarīta apkārtējiem bīstamā veidā — izmantojot automātisko ieroci. Viņš gan aicināja iedzīvotājus nebažīties par savu drošību, jo konkrētā slepkavība bijusi mērķēta pret vienu cilvēku, nevis bijusi nejauša.

Jau vēstīts, ka kāda aculiecinieka iesūtītajā video redzams, ka Bezzubovs ar "Volkswagen Touareg" no kādas šķērsielas piebrauca krustojumam ar Gunāra Astras ielu, uz kuras to jau gaidīja BMW X5. Tiklīdz "VW Touareg" vēlējās nogriezties uz G. Astras ielu, BMW X5 tam aizšķērsoja ceļu un sāka šaut pa atvērto aizmugurējā pasažiera logu. Pēc brīža atvērās arī priekšējā pasažiera logs.

Drīz pēc tam "VW Touareg" vadītājs taranēja ceļu aizšķērsojušo BMW X5 un uzsāka bēgšanu pa G. Astras ielu. Līdzi brauca arī melnais "BMW X5".


Jau ziņots, ka sašautais cilvēks notikuma vietā gājis bojā. Kā novēroja portāls "Delfi", nogalinātā līķis atradās blakus automašīnai "VW Touareg". Bēgšanas laikā "VW Touareg" braucis pa zālienu, šķērsojis nožogojumu un iebraucis tukšā stāvvietā. Auto ir sašauts – redzami trīs ložu caurumi.

Kā norāda VP, policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bijuši vismaz divi uzbrucēji un tie ir pārvietojušies ar melnas krāsas BMW X5 markas automašīnu ar tonētiem aizmugurējiem stikliem.

VP aicina atsaukties personas, kuru rīcībā ir informācija par šīs automašīnas iespējamo atrašanās vietu, vai arī rīcībā ir cita informācija, kas var būt noderīga izmeklēšanai.

Bezzubovs savulaik bija Latvijas U-19 futbola izlases kandidātu lokā, bet izlasē tā arī nevienu spēli neaizvadīja. Futbolista karjeras laikā viņš spēlēja Rīgas "Daugava", "Jūrmala" (vēlāk arī "Jūrmala-VV"), bēdīgi slavenajā Kuldīgas "Venta" un Albānijas komandā "Bylis", bet 2012. gadā noslēdza futbolista karjeru, liecina "transfermarkt.com" pieejamā informācija.

Pēc futbolista karjeras beigām Bezzubovs pievērsās futbola aģenta darbam, bija viens no retajiem Latvijas starptautiskā līmeņa futbola aģentiem. Bezzubovam piederēja aģentūra "BR-Sport agency", kuras paspārnē bija tādi futbolisti, kā Vitālijs Jagodinskis, Vladislavs Soloveičiks, Aleksejs Grjaznovs, arī jaunais Jānis Grīnbergs. Viņa pakalpojumus savulaik izmantoja bijušie Latvijas izlases futbolisti Aleksandrs Fertovs un Vladislavs Gabovs.

Starp "BR-Sporta agency" klientiem bija arī ukraiņi Andrejs Musoļitins un Andrejs Kožuhars, kuri pērn spēlēja Latvijas virslīgas klubā "Valmiera FC". Vēlāk starp futbolista pārstāvjiem un klubu radās nesaskaņas naudas jautājumos, strīdu skatīja arī Latvijas Futbola federācija. Strīdā uzvarēja futbolisti un viņa pārstāvji, bet Vidzemes klubam nācās samaksāt kompensāciju vairāku simtu tūkstošu apmērā, kas ir viena no lielākajām šādu strīdu gadījumos Latvijas futbolā.

"BR-sport agency" 2019. gadā strādāja ar ļoti mazu (1750 eiro) apgrozījumu, bet aģentūras zaudējumi pēc nodokļu nomaksas bija 7688 eiro. "BR-sport agency" piederēja Bezzubovam un Viktorijai Mogiļevičai, abiem bija pa 50% uzņēmumu daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!