Valsts ieņēmumu dienesta izmeklētajā kriminālprocesā aizdomās par korupciju Terehovas muitas kontroles punktā aizturētas 29 amatpersonas, no kurām 21 atzīta par aizdomās turēto. Pirmdien, 19. aprīlī raidījumā “Spried ar Delfi” Andris Auzāns par to izjautāja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi. Raidījumā piedalījās arī “Delfi” Nacionālo ziņu nodaļas redaktors Kārlis Arājs. Tehnisku iemeslu dēļ raidījums notika ierakstā, nevis tiešraidē.

VID Iekšējās drošības pārvalde sadarbībā ar Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), VID Nodokļu un muitas policiju un Valsts robežsardzi veikusi izmeklējošās darbības muitas kontroles punktā "Terehova", kuras rezultātā aizturētas VID Muitas pārvaldes amatpersonas.

Finanšu ministrs Jānis Reirs pēc notikušā izteicies, ka Valsts ieņēmumu dienesta līdzšinējie priekšlikumi un plāni korupcijas izskaušanā muitā nav pietiekami efektīvi, tāpēc no VID vadītājas Ievas Jaunzemes un muitas vadības tiek sagaidīta ātra un drosmīga rīcība. Reirs pauda pārliecību, ka ir jāatrod muitas amatpersonu korupcijas cēloņi, un tieši tas tiek gaidīts no VID un muitas vadības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!