Par to, ka elektromobiļi jau sen vairs nav nākotne, raidījums "Tavs Auto TV" ir stāstījis daudzkārt, un jaunais "Škoda Enyaq", kas Latviju sasniedza pagājušās nedēļas sākumā, ir tam lielisks apliecinājums.

Modeļu klāsts un ražotāju skaits, kuri piedāvā šādus spēkratus, aug burtiski ar katru dienu – un turpinās augt līdz pat brīdim, kamēr tie būs pilnībā aizstājuši iekšdedzes dzinējus. Piemērs – kompānija "Škoda" jau tuvākajā laikā sola saviem pircējiem piedāvāt vairāk nekā 20 dažādus modeļus, kurus uz priekšu dzīs elektrība.

"Škoda Enyaq iV" pasaules pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada septembra sākumā un jau pēc trim nedēļām bija klātienē aplūkojama arī Latvijā, tomēr tagad "Enyaq" ieradies Latvijā uz palikšanu.

"Škoda Enyaq iV" tiek piedāvāta ar elektromotoriem piecās dažādās jaudas modifikācijās. Tāpat klientiem ir izvēle starp aizmugurējo riteņu vai visu riteņu piedziņu (šī versija tirgū nonāks vēlāk). Savukārt versija ar vislielāko akumulatoru ļaus ar šo apvidnieku bez atkārtotas uzlādes nobraukt līdz 510 kilometru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!