Eiropas Drošības un Sadarbības organizācijas (EDSO) vadītāja otrdien pauda bažas, ka karš Čečenijā varētu pārsviesties uz kaimiņrepubliku Gruziju.
Austrijas ārlietu ministre Benita Ferero-Valdnere paziņoja, ka EDSO palielinās novērotāju skaitu uz Čečenijas un Gruzijas robežas, jo vēl joprojām turpinās sadursmes starp Krievijas karavīriem un čečenu kaujiniekiem.

"Pēc ilgām diskusijām EDSO pastāvīgajā padomē Vīnē mēs nolēmām paplašināt robežas novērošanas misiju," Ferrero-Valdnere sacīja pēc tikšanās ar Gruzijas prezidentu Eduardu Ševardnadzi Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

"Es uzskatu, ka tas ir iemesls misijai, jo tur tiešām pastāv nopietni draudi, un, protams, šī iemesla dēļ misija šeit atrodas," viņa uzsvēra.

Ferrero - Valdnere norādīja, ka neapbruņotā EDSO grupa, kurā līdz šim bija 12 cilvēki un kas novēro 100 kilometru garo robežu kalnos, tiks palielināta līdz 24 EDSO dalībvalstu pārstāvjiem, tai skaitā arī no Krievijas un Gruzijas.

Krievija pārmet Gruzijai, ka tā atļaujot izmantot savu teritoriju par patvērumu Čečenijas kaujiniekiem. Gruzija šādas apsūdzības ir noraidījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!