Foto: DELFI
Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas izpilddirektors Kaspars Gorkšs paviesojies pie režisora Dž. Dž. Džilindžera vaļsirdīgā sarunā "YouTube" projektā "Dž. Spot".

Lai gan bijušā futbolista Kaspara Gorkša līdz šim vienīgā laulība tika šķirta jau 2017. gadā, 2020. gadā pašmāju dzīvesstila prese vēstīja, ka bijusī sieva, modes pazinēja Ieva, no Gorkša piedzen alimentus, pārmetot to nemaksāšanu. Tiesas process beidzās ar mierizlīgumu, vienlaikus Gorkšam ekssievas gājiens ar tiesāšanos bijis pārsteigums, jo viņš allaž savas saistības ir pildījis, sporta funkcionārs atzina sarunā ar Džilindžeru interneta raidījumā "Dž. Spot".

Sarunā, kas ilga vairāk nekā pusotru stundu, Kaspars Gorkšs – saglabājot cieņu pret šķirto sievu un bērnu māti – sīkāk pastāstīja, kas tad īsti notika, kāpēc viņa un Ievas laulība izjuka.

Attiecības sākušas brukt jau laikā, kad viņš spēlējis Anglijas "Blackpool" klubā. Abu bērni bijuši mazi (tagad Patrikam dēlam ir 13 gadu, bet meitai – 15), līdz sieva nolēmusi atgriezties Latvijā un realizēt savas profesionālās ambīcijas. Līdz tam viņa visu sevi atdevusi ģimenei, mājsaimniecībai, balstījusi vīru viņa karjerā. Gorkšs atzīst, ka pats pēc dabas ir egoistisks, taču respektējis sievas vēlmi rosīties savas dzīves labad.

Vaicāts, vai tas "sajāja" Gorkšu laulību, Kaspars komentē: "Sajāja... tas tāds ļoti tēlains vārds. Paklau, Džili, man droši vien nav tev jāstāsta, kā atsvešinās divi cilvēki. Ir daudzi mazi posmi, kuru laikā notiek atsvešināšanās vienam no otra un vienā brīdī nav vairs kopējo interešu," skaidro Gorkšs. Pirms tam ģimene viņu atbalstījusi visādos veidos publiski un privāti, bet vienā brīdī tas beidzies. Kaspars un Ieva Gorkši izveidoja savulaik iecienīto restorānu "Koya", bet šis bizness nav satuvinājis laulātos atpakaļ.

Gorkšs vairs nespēj "izķidāt pa vienam posmam" visu, lai noteiktu, kurš posms bijis kritiskākais 12 gadu ilgās laulības iziršanā. Attiecības ar Ievu viņam bija pirmās būtiskākās mūžā. Gorkšs stāsta, ka savus bērnus satiek regulāri, laiku ar viņiem pavada maksimāli kvalitatīvi, un gaumīgi pajoko: tā kā bijusī sieva tiesā vēlreiz vērsusies nav, no viņa puses viss notiek korekti. Par saviem bērniem Gorkšs pauž sajūsmu, turklāt futbolā Patriks esot gluži vai kopija viņam pašam.

Atbildot uz Džilindžera tiešā veidā pausto interesi par Gorkša attiecību statusu šobrīd, sportists teic: "Nu, ziniet ko? Nav pateicīgs laiks attiecībām – tie divi metri..., un jāmazgājās visu laiku. Ja nopietni – šobrīd attiecību nav, steigas arī nav. Ja būs kaut kādi jaunumi šajā frontē, es tev varu dot ekskluzīvas tiesības," joko Gorkšs un mulst, kad Džilindžers viņu nosauc par "seksīgu vīrieti".

"Delfi" jau ziņoja, ka Kaspars un Ieva Gorkši savu laulību šķīra pirms trim gadiem pēc aptuveni 12 gadu kopābūšanas. Viņiem ir divi pusaudža vecuma bērni – meita Luīze un dēls Patriks. Noritot tiesvedībai par alimentu piedziņu, Ieva Gorkša dienu pirms nozīmētās tiesas sēdes ar advokātes palīdzību Gorkšam atzina, ka viņai vairs nav materiālu pretenziju par bērnu uzturlīdzekļiem. Gorkšs bijis tiesai sagatavojis dokumentus, kuri apliecinājuši, ka visus maksājumus bērniem viņš ir veicis. Gorkšs izteica nožēlu, ka bijušie laulātie nav spējuši vienoties bez tiesas iesaistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!