Foto: LETA
Bijušais žurnālists un politiķis Edvīns Inkēns pēc 36 kopdzīves gadiem veicis izmaiņas laulības līgumā, šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns".

Edvīns Inkēns kopš 1984. gada jūlija ir precējies ar savu jaunības dienu mīlestību Sandru. Pāri līdz šim saistīja laulības līgums, kas paredz visas mantas kopību, taču nu tajā ieviestas izmaiņas.

"Neesam šķīrušies un neplānojam to darīt. Vienkārši sakārtojam lietas," žurnālam "Kas Jauns" paskaidrojis ekspolitiķis. Izdevums secina, ka līguma galvenais "varonis" ir 20, 3 hektāru lielais īpašums "Eglītes" Ropažu novadā – ja līdz šim tā bija kopēja manta, tad tagad pieder tikai sievai. Izdevums izpētījis, ka pēc Zemesgrāmatas datiem šis īpašums nevienam no Inkēniem nepieder un šajā gadu tūkstotī nemaz nav piederējis.

Inkēns plašāk nekomentē laulāto līgumattiecību izmaiņas, taču "Kas Jauns" pieļauj, ka šādā veidā ekspolitiķis, iespējams, vēlas nodrošināties pret negaidītiem pārsteigumiem un paglābt ģimenes mantu, ja radīsies tāda vajadzība. Virs Inkēna galvas savilkušies tumši mākoņi saistībā ar VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes aizdomām par Inkēna iespējamu iesaistīšanos valsts apkrāpšanā. Viņa mājās bijusi arī kratīšana, taču apcietinājumā Inkēns netika paturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!