Sākoties aktīvajai tūrisma sezonai, Ogres novada tūrisma informācijas centrs apkopojis idejas aktīvām brīvdienām Ogres apkārtnē. Garās maija brīvdienas ir kā radītas tam, lai dotos pastaigā pa pilsētu, sarīkotu pikniku brīvā dabā un dotos aizraujošā pārgājienā, velo vai laivu braucienā.

Pastaiga pa valsts karogiem rotāto Ogri būs īpaši izdevusies, ja apmeklēsi Brīvības ielas gājēju posmu ar lielo Latvijas karogu un lietussargu aleju pilsētas skvērā. Šeit pēc ziemas pamodusies arī digitālā strūklaka. Turklāt pāri Ogres upei jau uzstādītas koka laipas, kas apliecina ka aktīvā tūrisma sezona ir sākusies. Jāpiebilst, ka 4. maijā Ogre kļūs par vienu tiltu bagātāka, jo tiks atklāts jaunais tilts, kas savieno abus Ogres upes krastus teritorijā starp Jāņa Čakstes prospektu un Ogres ielu. Savukārt arkveida tilts svētku vakarā no pulksten 20 līdz 22 iemirdzēsies Latvijas karoga krāsās.

Pastaigu pa Ogri interesantāku vērtīs audio gida stāsti, kas pieejami bezmaksas mobilajā lietotnē "Ogres novadnieks" (sadaļā "Tūrisms"). Lejuplādē lietotni un aktieris Jēkabs Reinis atklās daudz jauna par Ogri, tās vēsturi, arhitektūru un cilvēkiem.

Špakovska parks ir īpaši piemērots pavasarīgām pastaigām, jo šeit valda klusums un miers, ļaujot izbaudīt pavasara sākumu un daudzveidīgo koku un košumkrūmu plaukšanu. Bet no parka augstākās vietas, proti, skatu torņa, uz kuru ved kāpnes ar 100 pakāpieniem, var vērot skaistu skatu uz tuvāko apkārtni.

Ja ar pastaigu nav gana, dodies aktīvākā piedzīvojumā. Te pieejami vairāki pārgājienu un velobraucienu maršruti. Ja nav sava inventāra, velosipēdu nomu piedāvā "Veloogre" (tālrunis +371 26460061). Ogres TIC iesaka izmēģināt braucienu ar elektrovelosipēdu, lai izbaudītu Ogres Zilos kalnus bez īpašas piepūles. Noma pieejama Zilo kalnu trases sākumā (tālrunis +371 25664443)

Īstu piedzīvojumu garšu izjutīsi, dodoties īsākā vai garākā laivu braucienā pa Ogres upi – pieejami vienu, divu un pat trīs dienu maršruti. Laivu nomu piedāvā vairāki aktīvā tūrisma uzņēmumi "2 airi", "Ogres krāces", "Landavas laivas", "Ogrēni" un kempings "Foresteri". Ogrē pieejama arī SUP dēļu noma , ko piedāvā "Ogre active", "Ogupe" un "Windborn".

Pavasara pikniks z/s "Dobelnieki" briežu dārzā būs īpašs piedzīvojums gan lieliem, gan maziem, jo piknika vieta aprīkota ar lielu saimes galdu, grilu un ugunskuru, kur vārīt zupu. Kā lieliska izklaide būs pastaiga pa teritoriju un briežu barošana (tālrunis +37126268464).

Dodoties ārpus Ogres, TIC iesaka apmeklēt Ķeipenes kinostaciju, jo šeit, pavadot laiku svaigā gaisā, var apskatīt dažādas interesantas vides instalācijas – milzu galdu un krēslus kinodižgariem un pirmajai kinolentei veltīto tuneli ar 24 kinokadriem. Šeit atrodas arī vienīgais saglabātais sliežu posms no bijušās dzelzceļa līnijas Rīga–Ērgļi. Piektdienās un sestdienās, iepriekš piesakoties pa tālruni +371 25577645, iespējams izbraukt ar šīs sezonas jaunumu – sliežu velosipēdu!

Aktīvo sezonu 1. maijā uzsāk arī atpūtas vieta pie Plaužu ezera, kur iespējams nomāt laivu, katamarānu, SUP dēļus, kā arī pieejamas piknika vietas.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!