No lēcām parasti gatavojam zupu vai biezeni, šoreiz gribēju kaut tādu, ko varētu ēst kā humosu ar grauzdiņiem, un kas lieliski derētu kā gaumīga uzkoda, kad jāsagaida viesi. Kas, izrādās, daudzi pirmo reizi dzird vārdu "lēcas". Tiešām? Es vēl saprotu - kvinoja... To vēl "Rimi", šķiet, nevar atrast, bet lēcas taču ir katrā veikalā! Ja ēdat pupiņas un zirņus, tad jums garšos arī lēcas.

Šim ēdienam izmantoju sarkanās, jeb zem Turcijas lēcu nosaukuma apslēpušās lēcas. Tās izvārās ātri un izšķīst (tātad salātiem nederēs). Lai gan sākumā bija doma par humosu - kad izvārītas lēcas sablendētu ar citām sastāvdaļām, beigu beigās pieliku sīpolu, ķiploku klāt, un uz maizītēm liku siltu.

::recepte::

Katliņā apcep sagrieztu sīpolu, kad tas apcepies, pieliek sagriztu ķiploku, timiānu, nedaudz vēl apcep.

Pieber lēcas, samaisa, un pielej 2 glāzes ūdens. Uz lēnas uguns sautē līdz lēcas gatavas. Ja nepieciešams, var pieliek vēl mazliet ūdens, bet ne pārāk daudz, jo jāsanāk biezenim, ko varētu likt uz maizītēm.

Es neblendēju, jo, manuprāt, šīs lēcas labi izšķīst un viendabīgāku masu nevajag. Ja sablendēs - tad sanāks tik krēmīga masa, ko drīzāk varētu izmantot kā mērcīti, kur pamērcēt uzkodas.

Biezeni atdzesē, ne pilnībā, bet, kamēr vēl tas ir remdens - un pasniedz ar grauzdiņiem un zaļumiem (attēlā - rukolas dīgsti).

5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzeTurcijas lēcas1 sīpols4 ķiploka daiviņas0.5 TKtimiāns sāls, melnie pipari

Sagatavošana

1

Katliņā apcep sagrieztu sīpolu, kad tas apcepies, pieliek sagriztu ķiploku, timiānu, nedaudz vēl apcep.

2

Pieber lēcas, samaisa, un pielej 2 glāzes ūdens. Uz lēnas uguns sautē līdz lēcas gatavas. Ja nepieciešams, var pieliek vēl mazliet ūdens, bet ne pārāk daudz, jo jāsanāk biezenim, ko varētu likt uz maizītēm.

3

Es neblendēju, jo, manuprāt, šīs lēcas labi izšķīst un viendabīgāku masu nevajag. Ja sablendēs - tad sanāks tik krēmīga masa, ko drīzāk varētu izmantot kā mērcīti, kur pamērcēt uzkodas.

4

Biezeni atdzesē, ne pilnībā, bet, kamēr vēl tas ir remdens - un pasniedz ar grauzdiņiem un zaļumiem (attēlā - rukolas dīgsti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!