Čempionāta spēles pamatturnīrā tiks aizvadītas Kērlinga hallē Rīgā no 6. līdz 9. maijam, bet finālturnīrs notiks 22. maijā, piedaloties septiņām jauktajām komandām, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Pārsvarā visi esam noraizējušies par Covid-19 negatīvo ietekmi. Tad šoreiz jāsaka, ka tas par laimi ir atdzīvinājis Latvija jaukto komandu čempionātu, kuram ir pieteikušās septiņas komandas, raksta LKA. Kopš 2015. gada, kad startēja astoņas komandas, skaits pakāpeniski saruka. 2019. gadā tituls tika noskaidrots tikai divu komandu starpā, kas raisīja bažas, ka jaukto komandu čempionāts vairs nav populārs un var turpmāk nenotikt. Tomēr Covid-19 ietekmē daudzi kērlingisti ir noilgojušies pēc spēlēšanas.

Septiņas jauktās komandas, kurās katrā spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms čempionātā aizvadīs viena apļa pamatturnīru. Četras labākās 22. maijā turpinās izšķirošās cīņas – pusfinālā un pēc tam finālā, lai noskaidrotu 2021. gada titula ieguvēju.

Vieni no pretendentiem ir pašreizējā titula īpašnieki – JKK/Rudzīša komanda (skips – Jānis Rudzītis), kuru sastāvā kopš iepriekšējā čempionāta pamainījies tikai viens spēlētājs – Ritvars Graumanis. Turklāt arī šādā sastāvā viņi 2017. gadā izcīnīja pirmo vietu čempionātā. Savukārt SK OB/Regžas komanda ar Ansi Regžu skipa pozīcijā startējusi katru gadu, sastāvam katrreiz nedaudz pamainoties un pēdējo reizi uzvarot 2018. gadā.

Pārējo komandu sastāvos ir gan pieredzējuši jaukto komandu čempionāta spēlētāji, gan arī debitanti. "CC Rīga"/Trukšāna, "CC Rīga"/Veidemaņa, SK OB/Freidensona un VKK/Salmiņa komandās ir piesaistīti junioru spēlētāji, kuriem šis būs pirmais jaukto komandu čempionāts. Savukārt SK OB/Vondas komanda sastāv tikai no junioriem, kuriem tas būs vēl lielāks pārbaudījums, piedaloties pirmo reizi neierastā sastāvā.

Latvijas čempionāta uzvarētājs izcīnīs tiesības pārstāvēt Latvijas izlasi 2021. gada pasaules jaukto komandu kērlinga čempionātā, kura norise ir paredzēta šī gada 23.-30.oktobrī Aberdīnā, Skotijā.

Spēles tiešraidē varēs vērot Latvijas Kērlinga asociācijas "YouTube" kontā.

Spēļu grafiks: http://www.curling.lv/uploads/assets/323/L-_MIX_2021.pdf
Online rezultāti: http://www.curling.lv/cempionati/mix#rezultati
Tiešraide: https://www.youtube.com/channel/UC5Q1I_SEGgQ-jCNJmQDnSfg

Dalībnieku saraksts:
1. SK OB/Regža
2. JKK/Rudzītis
3. CC Rīga/Trukšāns
4. CC Rīga/Veidemanis
5. SK OB/Freidensons
6. SK OB/Vonda
7. VKK/Salmiņš

Kērlinga klubu atšifrējums:
CC Rīga – Kērlinga klubs Rīga
JKK – Jelgavas kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs "OB"
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!