"SynotTip" handbola virslīgā trešdien sākās izslēgšanas spēles. Tajās uzvaras izcīnīja "Celtnieks Rīga" un handbola kluba "Ogre" handbolisti. "Celtnieks Rīga" komandai izdevās apspēlēt ASK/LSPA handbolistus ar rezultātu 35:33, savukārt "Ogre" izcīnīja uzvaru pār Vaiņodes komandu ar rezultātu 45:35, raksta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Intriga līdz spēles pēdējām sekundēm

Spēlē starp "Celtnieks Rīga" un ASK/LSPA komandām cīņa bija ļoti sīva, un tās liktenis nebija skaidrs līdz pat pēdējām sekundēm. Lai gan par favorītiem šajā spēlē tika uzskatīti "Celtnieks Rīga" spēlētāji, tomēr mača sākumā viņiem nācās nonākt iedzinējos, tikai 13. minūtē spējot atgūt zaudēto un nonākot vadībā ar minimālu pārsvaru (7:6).

Taču drīz vien ASK/LSPA handbolistiem atkal izdevās atgūties un jau spēles 20. minūtē atkārtoti nonākt vadībā ar trīs vārtiem (10:13). Tomēr nākamajā minūtē neveiksmi piedzīvoja ASK/LSPA pamata vārtsargs Kaspars Piševs, kurš, glābjot savas komandas vārtus, satraumējās, atsitoties pret vārta stabu ar kāju. Pēc šīs epizodes viņš laukumā vairs neatgriezās.

Piševa vietā nāca Ivo Čižauskis, un, lai gan arī viņš demonstrēja labu sniegumu, tomēr Piševam spēles pirmajās 20 minūtēs izdevās labāk aizstāvēt ASK/LSPA vārtus. Šī vārtsargu maiņa deva iespēju "Celtnieks Rīga" handbolistiem atgūties un jau līdz pirmā puslaika beigām pavērst rezultātu sev par labu (17:15).

Otrā puslaika sākumā "ASK/LSPA" handbolistiem izdevās atgūties un jau spēles 37. minūtē atkal izlīdzināt rezultātu (19:19). Puslaika turpinājums gan veiksmīgāks izdevās mājiniekiem – īsā laika sprīdī viņi iekrāja pat piecu vārtu pārsvaru (26:21). Taču ASK/LSPA handbolisti nepadevās, daudzās situācijās sadeldējot vārtu starpību līdz minimumam. Tomēr viņiem vairs neizdevās apsteigt "Celntieks Rīga" komandu, tādējādi mājinieki varēja svinēt uzvaru spēlē ar rezultātu 35:33.

Rezultatīvākais spēlētājs "Celtnieks Rīga" rindās bija Aļiksandrs Patsikailiks, kurš no izdarītiem 11 metieniem guva deviņus vārtus, viņam sekoja Rihards Leja, kuram šajā spēlē septiņi vārti. ASK/LSPA sastāvā, gūstot pa septiņiem vārtiem, izcēlās Kristers Rihards Ozols un Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs.

Favorīti apliecina savu statusu

Savukārt spēlē, kas norisinājās starp Ogres un Vaiņodes handbolistiem, intriga nebija novērojama. Kā favorīti laukumā devās handbola kluba "Ogre" spēlētāji – viņi arī apliecināja savu favorītu statusu. Jau spēles sākumā viņiem izdevās izvirzīties vadībā un šo pārsvaru saglabāt līdz pat spēles beigām.

Jau pirmais puslaiks noslēdzās ar piecu vārtu starpību (23:18), bet līdz spēles beigām ogrēnieši bija iekrājuši deviņu vārtu pārsvaru, līdz ar to viņi varēja svinēt uzvaru spēlē ar rezultātu 46:38.

Tomam Lielajam un Renātam Hovratovičam mājinieku rindās izdevās gūt pa deviņiem vārtiem, savukārt Ainārs un Oskars Pāvili handbola kluba "Vaiņode" rindās izcēlās ar gūtiem desmit vārtiem.

Izslēgšanas spēļu turpinājums

Šīs bija divas pirmās spēles "SynotTip" handbola virslīgas ceturtdaļfinālā. Sestdien cīņu sāks arī trešais ceturtdaļfināla pāris – "Jūrmalas Sports" un sporta kluba "Latgols Ludza" handbolisti. Savstarpējā spēļu sērija sāksies ar spēli Jūrmalā, sestdien, pulksten 17.00, savukārt atbildes spēle sekos jau svētdien Ludzā, pulksten 15.00.

Vēl svētdien spēles aizvadīs trešdienas pretinieku pāri – "Vaiņode" pulksten 13.00 savā laukumā uzņems "Ogres" handbolistus, bet pulksten 17.00 norisināsies cīņa starp ASK/LSPA"un "Celtnieks Rīga komandām.

Izslēgšanas spēlēs komandām ir jāgūst divas uzvaras, lai nodrošinātu sev vietu "SynotTip" handbola virslīgas izslēgšanas spēļu pusfinālā. Šobrīd, attiecīgi pēc šīs dienas spēlēm, rezultāti ir šādi:

Celtnieks Rīga 1:0 ASK/LSPA
HK Ogre 1:0 HK Vaiņode
Jūrmalas Sports 0:0 SK Latgols Ludza

Savukārt, "SynotTip" handbola virslīgas regulārā turnīra uzvarētāji Dobeles "Tenax", komandas MSĢ/LAT 2004 izstāšanās no čempionāta dēļ, jau sev ir nodrošinājuši vietu pusfinālā un, attiecīgi, gaida kādu no trešā pāra uzvarētājiem – "Jūrmalas Sports" vai "Latgols Ludza" – kā savus pretiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!