Foto: EPA/Scanpix/LETA

Londonas "Chelsea" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas pusfināla atbildes spēlē pieveica "Real Madrid" vienību, nodrošinot sev vietu finālā pret citu Anglijas klubu "Manchester City".

"Chelsea" spēlē triumfēja ar rezultātu 2:0 (1:0), bet divu spēļu summā bija pārāki ar 3:1. Pirmajā spēlē Madridē abas komandas spēlēja neizšķirti 1:1.

Lai gan viscaur spēlei vairāk bumbu kontrolēja "Real" vienība, pirmais bīstamo uzbrukumu uzplaiksnījums notika tieši pie viesu vārtiem. Tas daļēji noslēdzās ar Timo Vernera precīzu sitienu spēles 18. minūtē, tomēr vācietis soģu ieskatā atradās aizmugurē.

Londonas kluba vārtsargs Eduārs Mendī pirmo reizi spēlē pa īstam iesaistījās 26. minūtē, kad pēkšņu sitienu labajā vārtu stūrī izpildīja Karims Benzemā. Taču pāris minūtes vēlāk "Chelsea" panāca rezultātu 1:0. N'Golo Kantē meistarīgi izkārtoja sitienu Kajam Havercam. Vācietis norībināja vārtu pārliktni, taču pirmais pie bumbas bija Verners, kurš to netraucēti nogādāja pavisam tukšos vārtos.

Benzemā pirmā puslaika turpinājumā vēlreiz pārbaudīja Mendī modrību, bet arī šoreiz vārtsargs atlētiskā lēcienā atsita bumbu, kas lidoja zem vārtu pārliktņa.

Otrajā puslaikā "Chelsea" izveidoja vēl vairāk vārtu gūšanas iespēju, kamēr Madrides futbolisti tā arī nespēja pat vienu reizi bīstami uzsist pa vārtiem. Havercs vēlreiz trāpīja pa pārliktni, kā arī izgājienā uz vārtiem nespēja pārspēt Tibo Kurtuā. Savukārt Verners, piespēlējot ar papēdi, izkārtoja izcilu iespēju Meisonam Mauntam, kuru arī apturēja Kurtuā.

Pēdējo vārdu mājinieki gan paguva izteikt, spēlē veiksmīgi iesaistoties uz maiņu nākušajam Kristianam Pulišičam. ASV dzimušais futbolists ar piespēli gar vārtiem atrada Mauntu, kurš 85. minūtē nodrošināja panākumu ar rezultātu 2:0.

Ziņots, ka otrdien "Manchester City" vienība ar rezultātu 2:0 pieveica "Paris Saint-Germain" komandu, divu spēļu summā nodrošinot uzvaru ar 4:1.

Čempionu līgas fināls starp "Chelsea" un "City" vienībām tiks aizvadīts 29. maijā Stambulā.

Pērn turnīra finālā tikās Minhenes "Bayern" un PSG komandas, Vācijas klubam uzvarot ar rezultātu 1:0. Francijas komandu pērn vadīja "Chelsea" galvenais treneris Tomass Tuhels. Vācietis kļuvis par pirmo treneri Čempionu līgas vēsturē, kurš divus gadus pēc kārtas finālu sasniedzis ar dažādām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!