Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Tokijas olimpiskajās spēlēs Latviju pludmales volejbolā pārstāvēs vismaz četri sportisti – Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet par vēl vienu ceļazīmi uz Tokiju cīnīsies Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Visticamāk, tik kupla pārstāvniecība olimpiskajā bīča turnīrā tuvākajā nākotnē mums būs pēdējo reizi. Mūsdienu pludmales volejbola tendences liecina, ka vīru duetiem labākie gadi jau aiz muguras, bet jaunā maiņa nav izaugusi. Būs jācer uz meitenēm, taču nav pārliecības, vai arī viņām izdosies tikt līdzi lielvalstu naudas vilcieniem.

Arī mūsdienu tendences auguma parametru ziņā liecina, ka Latvijas sportisti atpaliek – pēc vidējā auguma latvieši ir teju īsākie pasaulē. Samoilovam 196 cm, Šmediņam 191 cm, Pļaviņam 190 cm, Točam 196 cm... Šodien medaļas parasti izcīna komandas, kurās bloķētājam ir vismaz divi metri, piemēram, pasaules čempioni Stojanovskis (207) un Krasiļņikovs (196), Eiropas čempioni un Pasaules tūres uzvarētāji Mols (200) un Sērums (192).

Vai pēdējo gadu tendences ieskandina Latvijas pludmales volejbola kapu zvanus? Mēģināsim uz to atbildēt ar pretjautājumu – kādi ir pēdējo gadu sasniegumi jauniešu čempionātos?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!