Foto: LETA
Daugavas stadiona ledus treniņu halle līdz šim sagādājusi visvairāk raižu Rīgā gaidāmā pasaules hokeja čempionāta organizatoriem, un halles teritorijā darbiniekiem vēl ir ko rosīties, lai darbus pabeigtu.

Daugavas stadiona ledus treniņu halles nodošana ekspluatācijā paredzēta piektdien, 7.maijā. Tāpat hallē sākts ledus saldēšanas process. Tomēr halles ārpusē vēl redzama diezgan liela nekārtība, kas būs jānovērš.

"Daugavas" stadiona valdes loceklis Daniēls Nātriņš trešdien sacīja, ka līdz nodošanai ekspluatācijā atlicis vien pabeigt teritorijas labiekārtošanas darbus un pēdējos iekšdarbus.

Daugavas stadiona ledus treniņu halli 7.maijā, varēs nodot ekspluatācijā, ja tiks saņemti nepieciešamie atzinumi no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) un Veselības inspekcijas, aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieka, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš norādīja, ka šie ir beidzamie nepieciešamie atzinumi no institūcijām pirms nodod ēku ekspluatācijā. Ja kāda no institūcijām tomēr vēl prasīs uzlabojumus, tad nodošana ekspluatācijā pārcelsies uz sestdienu vai nākamās nedēļas sākumu.

Severs uzskata, ka nodošanas ekspluatācijā datums neesot izšķirošs, jo galvenais fokuss ir jāvelta ledus uzklāšanai un saldēšanas kvalitātei. Patlaban ir pabeigta ledus plātnes saldēšana un sāksies ledus liešana. Severs atgādināja, ka tas ir pakāpenisks process, kas norisināsies diennakti līdz septiņām dienām. Nedēļas laikā, paralēli vizuāli noformatējot ledu ar nepieciešamajiem apzīmējumiem, ledu uzsaldēs līdz piecu centimetru biezumā. Ledus tapšanas procesu uzrauga eksperti un Starptautiskā hokeja federācija (IIHF).

Rīcības komitejā nebija vienbalsīga atbalsta līdzjutēju atļaušanai ne iekštelpās, ne svaigā gaisā. Rīkotāji joprojām cer uz stingri uzraudzītu fanu zonu izveidi ārtelpās, kurās būtu jāievēro epidemioloģiskie nosacījumi. "Taču arī šim pagaidām izskatās vairāk nē, nekā jā," pauda Severs.

Viņš pastāstīja, ka 11.maijā valdībā izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) diskusijas veidā aktualizēs jautājumu par līdzjutējiem fanu zonās. IZM pārstāvis atgādināja, ka rīcības komiteja šādu soli nav rosinājusi, jo esošā epidemioloģiskā situācija un regulējums to nepieļauj. Gala lēmums būs jāpieņem Ministru kabinetam.

Vienlaikus otrdien IZM rosinās hokejistiem un to apkalpojošajam personālam piemērot ražošanas uzņēmumu ēdināšanas noteikumus, proti, viena hokeja izlase un tās apkalpojošais personāls drīkstēs ēdienreizēs doties kopā. Ēdienreizēs viena hokeja izlase atradīsies vienā telpā un nekrustosies ar citu valstu komandu pārstāvjiem. Nākamā kopā tikšanās reize komandai būs treniņu un spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!