Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva septiņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, palīdzot "Barcelona" komandai izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" mājās ar 76:70 (18:17, 18:11, 21:20, 19:22) uzvarēja Kompostelas "Obradoiro".

Šmits nospēlēja 13 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja divus no trim divpunktu un vienu no diviem trīspunkti metieniem, bet vienīgais "sodiņš" bija neprecīzs. Basketbolists arī nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz trim noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais Barselonas komandā ar 14 punkti bija Leo Vestermans, bet vēl 12 punktus pievienoja pieredzējušais Po Gasols. Otrā laukuma pusē 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Stīvenam Enokam, taču 14 punktus nopelnīja Kriss Čerapovičs.

Šmita pārstāvētā komanda ar 29 uzvarām 33 spēlēs ACB līgā ieņem otro vietu, Artūra Kuruca Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar 22 panākumiem 31 spēlē ir ceturtā, bet Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" izcīnījusi 18 uzvaras 33 mačos un ir septītā. Vietu zemāk ar 15 panākumiem 32 spēlēs ir Grankanārijas "Herbalife", kuras sastāvā šosezon debitēja Mārcis Šteinbergs.

Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar 13 uzvarām 32 spēlēs ierindojas 13.vietā, tikmēr Mārtiņa Laksas pārstāvētā komanda Madrides "Movistar Estudiantes" ar deviņām uzvarām 34 mačos ierindojas 17.pozīcijā starp 19 klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!