Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Latvijas hokejists Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 8:4 pārspēja Bufalo "Sabres" un kļuva par Austrumu divīzijas līdervienību.

Bļugers šajā mačā nospēlēja 12 minūtes, no kurām 57 sekundes pavadīja mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja 40% iemetienu. Spēles noslēgumā Bļugera lietderības koeficients bija -1.

"Penguins" labā četrus vārtus guva Džefs Kārters, bet pa vieniem vārtiem guva Braiens Dumulins, Džereds Makkans, Sidnijs Krosbijs un Kasperi Kapanens. "Sabres" rindās divreiz precīzi meta Dreiks Kagiula, bet reizi precīzi meta Teidžs Tompsons un Džefs Skiners.

Līdz otrajam periodam laukumā ritēja līdzīga cīņa un mača 26. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3. Savukārt pēc tam divu minūšu laikā "Penguins" guva divus vārtus un sāka soļot pretī uzvarai. Pitsburgas komanda guva četrus bezatbildes vārtus un panāca 7:3, bet trešajā periodā vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem.

"Penguins" šajā sezonā izcīnījusi 36 uzvaras un iekrājusi 75 punktus, kas ļauj atrasties Austrumu divīzijas kopvērtējuma vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!