Latvijas sieviešu volejbola izlases sniegums Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā no malas izskatījās drūmāk nekā patiesībā tas bija, uzskata galvenais treneris Pāvels Seļivanovs.

Jau vēstīts, ka 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē F apakšgrupā Latvijas spēlētājas ar 0-3 (19:25, 17:25, 9:25) piekāpās Čehijai.

"Mums bija divus gadus vecs video, kur čehietes spēlēja pret Slovākiju. Jaunāku spēļu video pandēmijas laikā diemžēl nebija pieejams," par izlūkošanas iespējām pirms mača teica Latvijas izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs, kuru citēja Latvijas Volejbola federācijas preses dienests.

"Skaidrs, ka neesmu apmierināts ar rezultātu. Varbūt no malas izskatījās drūmāk, taču uzskatu, ka pirmajai reizei, kā tas ir lielākajai daļai spēlētāju, ar sniegumu esmu apmierināts par kādiem 75 procentiem," par spēli saka treneris.

Vislabāk daudzas no pretiniecēm pazīst Elvita Dolotova, kura šo sezonu aizvadīja Čehijā.

"Protams, zinu gandrīz visas Čehijas izlases meitenes un zināju, ko no viņām var sagaidīt. Tas mazliet palīdzēja, arī mūsu statistiķim mazliet palīdzēju atrast video ar pretiniecēm," priekšrocības un iepriekšējās zināšanās par pretiniecēm skaidroja Latvijas izlases cēlāja.

"Pirmajā setā mēs ļoti brīvi spēlējām, un daudz kas sanāca, bet otrajā setā, manuprāt, ļāvām pretiniecēm laukumā rīkoties tā, kā viņas grib, bet pašas nespēlējām tik labi, kā varam. Nenoturējām serves uzņemšanu, un līdz ar to nebija daudz iespēju uzbrukumā spēlēt ar pirmo tempu. Pirmajā setā mums bija ļoti laba serves uzņemšana, un arī rezultāts par to liecina. Pēc tam ļāvām viņām ieservēties. Nav labs rezultāts," spēli raksturoja Dolotova.

Piektdien Latvijas izlase spēkosies ar Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!