Covid-19 pandēmija turpina plosīties visā pasaulē, bet pēdējās nedēļās arvien satriecošākas ziņas pienāk no Indijas, kur jauna vīrusa varianta un citu faktoru ietekmē vīrusa izplatība sasniegusi neredzētus apmērus. 11. maijā raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns par to runāja ar Latvijas vēstnieku Indijā Arti Bērtuli. Sarunā piedalījās arī "Delfi" Ārzemju ziņu nodaļas žurnālists Andris Kārkluvalks.

Pagājušās nedēļas beigās diennaktī no Covid-19 mirušo cilvēku skaits Indijā oficiāli pārsniedza 4000, bet apstiprināti tika vēl 100 reizes vairāk jauni saslimšanas gadījumi. Turklāt tiek pieļauts, ka oficiālie dati ir zemāki nekā realitātē.

Saslimstības pieauguma rezultātā Indijas slimnīcās trūkst gultasvietu, bet atsevišķās vietās izveidojies skābekļa balonu, ar kuriem elpināt smagāk saslimušos pacientus, deficīts. Jau ziņots, ka Indijas galvaspilsētā Ņūdeli Augstākās tiesas tiesneši paziņojuši, ka par skābekļa nodrošināšanu slimnīcām atbildīgās amatpersonas ir pastrādājušas noziegumus, kas pielīdzināmi genocīdam.

Situācijai Indijā pasliktinoties no Latvijas vēstniecības jau aprīļa beigās tika atsaukta lielākā daļa diplomātu, uz vietas atstājot tikai divus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!