Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas autosportists Lūiss Hamiltons svētdien izcīnīja trešo uzvaru četrās sacīkstēs, triumfējot F-1 Spānijas "Grand Prix" un vēl vairāk palielinot savu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā.

Hamiltons sacīksti sāka no "pole position", taču starts labāks padevās viņa galvenajam konkurentam - Maksam Verstapenam - no "Red Bull" komandas. Verstapens ar lielisku apdzīšanas manevru pirmajā pagriezienā tika garām Hamiltonam un izvirzījās vadībā.

Verstapens atadās pirmajā pozīcijā līdz 24. apļa beigām, kad devās boksos. Hamiltons pitstopā devās piecus apļus vēlāk un, britam atgriežoties trasē, Verstapena pārsvars pār Hamiltonu bija aptuveni piecas sekundes. Šo deficītu Hamiltonam gan ātri izdevās sadeldēt, taču, nokļuvis mazāk nekā sekundes attālumā no Verstapena, viņš iestrēga aiz nīderlandieša.

Par atslēgas punktu šajā sacīkstē kļuva "Mercedes" lēmums Hamiltonu pitstopā iesaukt otrreiz - 41. apļa beigās. Līdz sacīkstes beigām tobrīd bija atlikuši 25 apļi un Verstapena pārsvars bija aptuveni 22 sekundes. "Red Bull" izvēlējās neatbildēt uz šo "Mercedes" soli un nesauca boksos Verstapenu. Iespējams, ka šis lēmums arī maksāja uzvaru Verstapenam - pēc otrā pitstopa Hamiltons bija ļoti ātrs un kļuva skaidrs, ka Verstapenam noturēt pirmo vietu būs ārkārtīgi grūti. Sacīkstes 60. aplī Hamiltons apdzina Verstapenu, ieguva pirmo vietu un nodrošināja uzvaru.

Šī bija Hamiltona trešā uzvara no četrām sacīkstēm šosezon. Verstapens ieguva papildus punktu par ātrāko apli, taču kopvērtējumā viņš jau atpaliek no Hamiltona par 14 punktiem - brits iekrājis 94 punktus, bet "Red Bull" pilots - 80.

Pirmo trijnieku noslēdza otrs "Mercedes" pilots - Valteri Botass. Ļoti labu sacīksti aizvadīja "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs, kurš finišēja ceturtajā vietā. Leklēra komandas biedrs Karloss Saincs tika pie septītās vietas.

Piekto vietu izcīnīja "Red Bull" pilots Serhio Perss. Savukārt savu šīs sezonas labāko sacīksti Spānijā aizvadīja Daniels Rikjardo no "McLaren" vienības - viņš ieguva sesto vietu, bet viņa komandas biedrs Lando Noriss - astoto.

Devītajā vietā palika "Alpine" pilots Estebans Okons, savukārt desmito vietu otro posmu pēc kārtas izcīnīja viņa tautietis Pjērs Gaslī no "Alpha Tauri".

Nākamā sacīkste notiks 23.maijā - leģendārajā Monako trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!