Foto: Natālija Hlapkovska

Pērn rudenī tika atklātas Baldones stāstu takas – četri jauni pārgājienu maršruti, kas vilina dabas mīļotājus. Viens no šiem pastaigu maršrutiem ir arī Riekstukalna taka.

Riekstukalna taka ir daļa no Baldones stāstu takas lielā loka, teikts Baldonas mājaslapā. Takas sākums meklējams pie Betona tiltiņa Zaļajā ielā un tā marķēta līdz Baldones observatorijai. Maršrutā var viegli orientēties, dodoties pa taciņām un sekojot līdzi sarkanajām pēdiņām, kas redzamas ik pa laikam. Taka vienā virzienā stiepjas piecu kilometru garumā, bet, lai atgrieztos sākumpunktā, būs nepieciešams atgriezties pa to pašu ceļu, tāpēc jārēķinās ar 10 kilometru garu gājienu.

Jau pirmie metri šajā takā nudien iepriecinās – sākumā atrodama Meža galerija. Tajā atrodami vairāki lielformāta mākslas darbi. Tāpat taka ir īpaša ar vēl kādu niansi – pie katra apskates objekta meklējams stends ar QR kodu, kuru noskenējot savā mobilajā tālrunī, iespējams apkārtni iepazīt arī ar audiogida palīdzību.

Turpinājumā piedāvājam pavasarīgu pastaigu pa šo taku.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!