Foto: Jānis Deinats
Par kopdzīves beigām negaidīti paziņojis mākslas kolekcionārs, mecenāts un azartspēļu magnāts Jānis Zuzāns.

Jānis Zuzāns ar sievu Dinu laulībā nodzīvojuši 35 gadus, bet nu nolēmuši tālāk iet katrs savu ceļu, paziņojumā portālam "Delfi" pauž uzņēmuma "Alfor" komunikācijas pārstāve Līva Biseniece. Pāris apprecējās 1986. gada janvārī, bet kopā bijuši ilgāk – 40 gadus.

"Covid-19 pandēmija un esošā situācija valstī mūsu attiecības nav saudzējusi. Atzīstot to sev un tuvākajiem, esam godīgi pret sevi un citiem. Ceram, ka šis lēmums mums abiem kļūs par pamatu draudzīgām attiecībām nākotnē. Lūdzam cienīt mūsu privātumu. Plašāku komentāru nebūs," skaidro Dina un Jānis Zuzāni.

Pērn laikraksts "Dienas Bizness" Zuzānu minējis Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā, liecina LETA arhīvs.

Savukārt "Lursoft" dati liecina, ka starp Dinu un Jāni Zuzāniem 2010. gadā noslēgts laulības līgums, kas paredz visas mantas šķirtību. Pārim ir divas jau pieaugušas meitas Elīna un Kristīne.

Paziņojumā piebilsts, ka mākslas centrs "Zuzeum" nemainīgi turpinās strādāt, lai sekmētu Zuzānu kolekcijas starptautisko atpazīstamību, un gaida, kad drīkstēs atvērt izstāžu zāles apmeklētājiem. Cik tas ir iespējams šī brīža ekonomiskajos apstākļos, turpinās arī mākslas mecenātisma aktivitātes, kuras paplašināsies, ekonomiskajai situācijai uzlabojoties.

Jau ziņots, ka azartspēļu rīkotājs "Alfor" pagājušajā gadā strādāja ar 36,245 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,2 reizes mazāk nekā 2019. gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 8,835 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Salīdzinājumam 2019. gadā "Alfor" strādāja ar 80,349 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2018. gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 10% un bija 21,183 miljoni eiro.

Kompānijas kapitālā 60% pieder Austrijā reģistrētai kompānijai "Novomatic", bet 40% pieder SIA "Foroms". Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Zuzāns un Austrijas pilsonis Johans Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!