"Sensācijas būs," tā turpmāko šīgada pasaules hokeja čempionāta gaitu raidījumā "Spried ar Delfi" prognozēja bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis Harijs Vītoliņš. Viņš norādīja, ka tikai Krievijas izlase apstiprinājusi plānus pastiprināt sastāvu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm, tādēļ citkārt nomināli vājākām komandām šogad ir lielākas izredzes uz panākumiem. Hokeja eksperts Mārtiņš Lācis viņam piebalsoja, pieļaujot, ka citkārt spēcīgajām Kanādas un ASV izlasēm šogad grūtības varētu sagādāt iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

"Cik es redzu tikai Krievijas izlase pagaidām vēl grasās pieteikt NHL spēlētājus, pārējās komandas nav izrādījušas iniciatīvu, ka brauks NHL zvaigznes. Sensācijas būs," turpmāko čempionāta gaitu kopumā prognozēja Vītoliņš. Runājot par Latvijas izlases spēli pret Itāliju, viņš pauda pārliecību, ka turpinot pašaizliedzīgu spēli un bloķējot itāliešu metienus, tiks svinēta uzvara ar rezultātu 4 pret 1.

Hokeja eksperts Mārtiņš Lācis gan bija atturīgāks prognozēs, paredzot, ka Latvija svinēs uzvaru, bet ar minimālu vārtu starpību. Vērtējot turnīru kopumā, viņš piekrita Vītoliņam, ka pārsteigumi sekos, sevišķo no Ziemeļamerikas atbraukušo komandu izpildījumā. "Viņiem jau principā nav ko pastiprināt, viņi ir ieradušies ar tiem spēlētājiem, kas ir, neesmu dzirdējis, ka gaidītu vēl kādas zvaigznes no Ziemeļamerikas," Lācis norādīja, pieļaujot, ka citkārt tik stiprās komandas šogad varētu smagi cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Piedāvājam noskatīties raidījuma spilgtākās epizodes:


Pēc pirmajām divām spēlēm Latvijas hokeja izlase iekrājusi četrus punktus. Eksperti vērtēja, vai tas ir labs sniegums – .

Kopumā pasaules čempionāta sākums bijis sensāciju pilns, turnīra tabulas lejasdaļā nonākot citkārt par favorītēm uzskatītām komandām. Diskusijas dalībnieki skaidroja, kādēļ tā – .

Viņi arī analizēja Latvijas un Kanādas savstarpējās spēles gaitu. Vītoliņš kā vienu no atslēgas momentiem minēja dažas sekundes pirms pirmā perioda beigām gūtos vārtus – .

Tikmēr spēlē pret Kazahstānu, kuru Latvija zaudēja pēcspēles metienu sērijā, viņa ieskatā pietrūcis izmaiņu spēles taktikā, redzot, ka izvēlētā nestrādā – .

Vītoliņš atklāja, ka parasti jau pirms čempionāta tiek smalki izplānots, kurā spēlē vārtus sargās kurš vārtsargs. Tomēr dzīve plānus mēdz pamainīt – .

Abi eksperti dalījās arī savās pārdomās par to, ko gaidīt no šodienas spēles pret Itāliju – .

Vītoliņš nepiekrita kritikai, ka Latvijas izlases līderu sniegums šajā čempionātā vērtējams kā blāvs – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!