Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" tiek runāts par priekšrocībām, kādas dāvā elektromobiļu izmantošana ikdienā.

Ja būtu jāuzskaita galvenie ieguvumi, ko dāvā elektromobiļi, droši vien pirmais, kas nāktu galvā, ir klusums tā salonā, dinamika, ko dāvā pastāvīgais maksimālais griezes moments, zemās ekspluatācijas izmaksas uz vienu kilometru un apziņa, ka no mūsu auto izplūdes sistēmas neveļas smacīgi un melni dūmu mutuļi.

Bet tikai retais savos virtuālajos aprēķinos ir ievietojis tādu sadaļu kā laiks! Un, kā jau zināt – laiks ir nauda. Savukārt elektromobiļi vismaz šobrīd, kamēr nav kļuvuši tik izplatīti, palīdz to ekonomēt.

Lai uzskatāmāk to nodemonstrētu, "Tavs Auto TV" nolēma sarīkot kārtīgas sacensības – ar diviem diviem atšķirīgiem automobiļiem, diviem brīvprātīgajiem, kuriem sacensību garša nav sveša, un maršrutu, kas būs jāveic, ievērojot satiksmes noteikumus. Uzvarēs tas, kurš pirmais sasniegs finišu pašā Vecrīgas sirdī pie Doma durvīm.

Jautāsiet – kur āķis? Viens no sacensību dalībniekiem "trasē" dosies pie klasiska dīzeļa auto stūres, bet otra rīcībā būs elektroauto, kuru rotā zilas numurzīmes, kas tam ļauj izmantot sabiedriskā transporta joslas un bezmaksas stāvvietas Rīgā.

Lai šī cīņa būtu vienlīdzīgāka, raidījuma vadītāji nolēma, ka autosportistam Uldim Timakam, kurš pilētas ielās dodas pie "Škoda Kodiaq Laurin&Klement" stūres, ļaut uzsākt braucienu vienu minūti agrāk nekā viņa oponentam Jānim Vankam no Drošas braukšanas skolas. Ja kādam šāds pārsvars šķiet niecīgs, parēķiniet – braucot ar 60 kilometriem stundā, viena minūtē tiek mērots viens kilometrs ceļa, bet, neskatoties uz šo pārsvaru, Vanks bija visnotaļ mierīgs un nesatricināms.

Kurš uzvarēs dīzeļa "Škoda Kodiaq" un elektriskā "Škoda Enyaq" sacensībā, skaties raidījuma sižetā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!