Foto: Shutterstock
Virtuves saliņa telpā ir ļoti funkcionāla mēbele, kas dod papildu uzglabāšanas vietu, galda virsmu vai vietu sēdvietām. Esam apkopojuši sešus dažādus dizaina risinājumus virtuves saliņām, kas piestāvēs gan lielām, gan mazām virtuvēm.

Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojām sešas dažādas virtuves saliņas, kā arī to plusus un mīnusus.

L burta formas sala. Šāda tipa risinājums būs ieguvums, jo tā ne tikai iegūsi lielāku virsmu gatavošanai, bet arī papildu skapīšus, kuros uzglabāt produktus, pannas, katlus un citus virtuves rīkus. L formas virtuves sala būs labi piemērota tām ģimenēm, kurās ir vairāki pavāri – visiem pietiks vietas!

Mīnuss – L formas sala parasti virtuvē aizņems diezgan daudz vietas.


Klasika, kas iederēsies teju ikvienā virtuvē. Protams, vienīgais nosacījums – ja vien virtuve ir pietiekami plaša, lai saliņu vispār varētu novietot. Šāds risinājums lieliski izskatīsies atvērtā tipa virtuvē, lielisks pluss – pie šādas saliņas var arī sēdēt, jo ir atvēlēta ir vieta bāra tipa krēsliem.

Mīnuss – daži mājokļu saimnieki domā, ka virtuves saliņas ir vienkārši garlaicīga mēbele. Tās reizēm ir pārāk mazas, tajās grūti kaut ko ielikt, nemaz nerunājot par to, vai tās labi izskatās interjerā.



Apaļa, pusapaļa vai izliekta virtuves sala. Šāda tipa sala var kļūt par virtuves odziņu! Visnotaļ neparasts risinājums, kas piesaistīs acis.

Mīnusi – mazāka gatavošanas vai uzglabāšanas platība. Reizēm tām ir tāds dizains, ka grūti piekļūt skapīšiem, kas ir zem galda virsmas.


Virtuves sala kā smalka mēbele. Par virtuves saliņu var kalpot ne tikai kāda antīka mēbele, piemēram, kumode, bet arī amatnieka darinājums. Šāda tipa virtuves saliņa piešķirs tavai virtuvei "raksturiņu", tā arī piesaistīs viesu uzmanību.

Mīnusi – šāda tipa salām parasti nav paredzēti vairāki plauktiņi vai skapīši, kur uzglabāt lietas. Jāpiemin arī jautājums par izturību, jo koka virsmas ir īpaši jākopj, lai tās nezaudētu savu spozmi.

U burta formas sala. Kā raksta "Houzz" eksperti, šāda virtuve varētu būt katra pavāra sapnis. Ļoti funkcionāla – ir ne tikai vieta, kur gatavot, bet arī ir paredzēta vieta atpūtas zonai un virtuves piederumiem.

Mīnuss – U veida virtuves ir diezgan lielas un apjomīgas.


Mobilā sala. Tavā virtuvē nav vietas iebūvētai virtuves saliņai? Lūk, te ir risinājums! Virtuves saliņu vari aizstumt līdz virtuves vidum, bet, kad būsi beidzis gatavot, tad aizstumsi to atpakaļ. Saliņa uz ritenīšiem būs ieguvums mazo virtuvju saimniekiem, jo šādi iegūsiet vēl vienu galda virsmu, kur gatavot.

Mīnusi – nederēs pilnīgi visās virtuvēs, jo īpaši tajās, kur nebūs vietas, kur šo salu iestumt. Šādām saliņām parasti nebūs vai būs ļoti maza uzglabāšanas vieta piederumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!