Koknesiešiem jau kādu laiku ir savdabīga tradīcija – maija vidū "modināt" samu ar jestriem pasākumiem un jautriem jandāliņiem, tādā veidā simboliski atklājot tūrisma sezonu. Lai gan saprotamu iemeslu dēļ klusāk nekā citus gadus, tomēr arī šogad Kokneses sams esot godam pamodināts 15. maijā, vēsta novadnieki.

"15. maija saulainajā dienā dižais Daugavas iemītnieks, kurš kļuvis par tūrisma svētku simbolu, pārliecinājās, ka tūrisma pakalpojumu sniedzēji, ievērojot šī brīža noteiktos ierobežojumus, ir apņēmības pilni darboties, viesmīlīgi sagaidīt un iepriecināt ikvienu, kurš vēlas izbaudīt lielisku atpūtu mūsu skaistajā Koknesē," stāsta Kokneses novada domes Tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļas tūrisma konsultante Linda Lielauza.

Linda stāsta, ka ik vietā, kur dienas garumā parādījies Lielais sams – Kokneses viduslaiku pilsdrupās, omulīgajos stādu un amatnieku tirdziņos ziedošajā Kokneses parkā, Likteņdārzā, viesojoties pie uzņēmējiem, sparīgais ceļotājs dāvājis pozitīvisma un laba noskaņojuma dvesmu.

"Novēlam Lielā sama enerģiju ikvienam - lai šī tūrisma sezona ir tikpat aktīva, cik darbīgs un rosīgs ir pats Sams! Aicinām kopā ar Lielo Samu dodies virtuālā ceļojumā un iepazīt šī gada aktuālos tūrisma jomas piedāvājumus Koknesē!" aicina tūrisma konsultante.

Ko apskatīt Kokneses pusē, lūko pievienotajos rakstos. Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!